Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Ουκρανία: Πολίτες πετούν πέτρες σε λεωφορείο με άτομα από Ουχάν
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Ουκρανία: Πολίτες πετούν πέτρες σε λεωφορείο με άτομα από Ουχάν

Κορωνοϊός Ουκρανία: Τελικά, παρά τα επεισόδια, τα λεωφορεία έφθασαν στο σανατόριο, που απέκλεισε αμέσως η αστυνομία.

Κορωνοϊός Ουκρανία: Άγριες συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ οργισμένων κατοίκων που φοβούνται εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού και αστυνομικών σε πόλη της κεντρικής Ουκρανίας, όπου τέθηκαν σε καραντίνα άτομα που επέστρεψαν από την Ουχάν. Κάπου 45 Ουκρανοί και 27 αλλοδαποί έφυγαν από την Ουχάν της Κίνας – επίκεντρο της επιδημίας του φονικού κορωνοϊού – και μεταφέρθηκαν σε σανατόριο της πόλης Νόβι Σανζάρι, ανατολικά του Κιέβου προκειμένου να μπουν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες. Και μολονότι δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα στη χώρα, κάτοικοι της πόλης φοβούμενοι μια πιθανή εξάπλωση του ιού επιτέθηκαν στη φάλαγγα των λεωφορείων που μετέφερε τα άτομα από την Κίνα.

Όλη μέρα κράτησαν τα επεισόδια με κατοίκους να καίνε λάστιχα, να προσπαθούν να κλείσουν μια γέφυρα και να πετούν πέτρες κατά των λεωφορείων, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Οι διαδηλωτές φώναζαν «ντροπή σας» στους αστυνομικούς που είχαν παραταχθεί απέναντί τους. «Δεν υπάρχει άλλο μέρος στην Ουκρανία να τους φιλοξενήσει, που να βρίσκεται σε πιο απόμερα χωριά ή σε περιοχές όπου δεν θα υπάρξει απειλή για τον ντόπιο πληθυσμό;», είπε ένας κάτοικος του Νόβι Σανζάρι.

Τελικά, παρά τα επεισόδια, τα λεωφορεία έφθασαν στο σανατόριο, που απέκλεισε αμέσως η αστυνομία. Σύμφωνα με τις Αρχές τα άτομα που αναχώρησαν από την Ουχάν υποβλήθηκαν δύο φορές σε εξετάσεις για τον κορωνοϊό προτού επιβιβαστούν στο αεροσκάφος. Αλλά η ένταση στην πόλη ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, αναγκάστηκε να παρέμβει απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία και διαβεβαιώνοντας ότι οι αφιχθέντες δεν συνιστούν απειλή για την τοπική κοινότητα. «Υπάρχει, όμως, ένας άλλος κίνδυνος που θα ήθελα να αναφέρω. Ο κίνδυνος να ξεχάσουμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι κι όλοι είμαστε Ουκρανοί», τόνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις