Αθήνα

°C

Πέμπτη

21

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστραλία φτώχεια: Ένας στους οκτώ πολίτες πεινάει
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία φτώχεια: Ένας στους οκτώ πολίτες πεινάει

Αυστραλία φτώχεια: Θύματα των οικονομικών συνθηκών 770.000 παιδιά κάτω των 15 ετών.

Αυστραλία φτώχεια: Τα ποσοστά της φτώχειας στην Αυστραλία αποτυπώνει νέα έκθεση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Australian Council of Social Service. Όπως επισημαίνει πάνω από 3,2 εκατομμύρια Αυστραλοί πολίτες, δηλαδή το 13,6% του πληθυσμού, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται περισσότερα από 770.000 παιδιά κάτω των 15 ετών, δηλαδή σχεδόν το 18% όλων των παιδιών στην Αυστραλία.

Σημειώνεται πως η Αυστραλία κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας μεταξύ των άλλων πλούσιων χωρών του κόσμου. «Δεν είναι σωστό στην Αυστραλία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι, περιλαμβανομένων πάνω από 700.000 παιδιών, να ζουν σε συνθήκες φτώχειας» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της οργάνωσης Κασάντρα Γκόντι.

Αυστραλία φτώχεια: Τι μπορεί να κάνει η κυβέρνηση

«Θέλουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Αυτοί είμαστε ως έθνος. Αλλά η οικονομία μας αφήνει τους ανθρώπους πίσω με επίμονα υψηλά ποσοστά φτώχειας παρά τις δεκαετίες αδιάκοπης οικονομικής ανάπτυξης» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με την ΜΚΟ και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση μπορεί να μειώσει τα ποσοστά της φτώχειας ενισχύοντας την ανάπτυξη στον τομέα της εργασίας και βοηθώντας στα έξοδα των νοικοκυριών, τα οποία είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις