Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάξιμος Σαράφης Νοβάρτις: Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ – Πότε θα καταθέσει
ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ

Μάξιμος Σαράφης Νοβάρτις: Εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ – Πότε θα καταθέσει

Μάξιμος Σαράφης Νοβάρτις: Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης».

Μάξιμος Σαράφης Νοβάρτις: Ραγδαίες εξελίξεις στην «σκευωρία» Novartis. Ο προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα «Μάξιμος Σαράφης» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνά τον ρόλο του «Ρασπούτιν»-Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση. Η κατάθεσή του ορίστηκε για τις 4 το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας, και θα γίνει όπως ορίζει ο Άρειος Πάγος -ήτοι, με ηλεκτρονικά μέσα.

Είχαν προηγηθεί όπως είναι γνωστό δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες με το τμήμα προστασίας μαρτύρων στην διεύθυνση ασφάλειας Αττικής Δήλωση προκειμένου να δηλώσει ότι είναι στη διάθεση της επιτροπής να καταθέσει εφόσον η κατάθεση του γίνει με τεχνικά μέσα. Η διεύθυνση προστασίας μαρτύρων έστειλε στη συνέχεια δύο φορές επιστολή στην προανακριτική επιτροπή. Στην πρώτη επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι χθες στις 12:12 το μεσημέρι επικοινώνησε ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία Σαράφης Μάξιμος και ενημερώσει ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της επιτροπής προκειμένου να εξεταστεί δεν ήταν από απείθεια αλλά από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου σχετικά με την διαφύλαξη της μυστικότητας του καθώς η επιτροπή απέρριψε το αίτημα του να εξεταστεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσης του με αλλοιωμένη φωνή.

Ακόμα ανέφερε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την επιτροπή και να συμβάλει στο σκοπό της με την εξέταση του εφόσον όμως τηρηθούν οι ανωτέρω εγγυήσεις. Ακόμα ανέφερε ότι επιθυμεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με την υπηρεσία της αστυνομίας για την υλοποίηση του προγράμματος προστασίας στο οποίο έχει ενταχθεί. Από την πλευρά της υπηρεσία της αστυνομίας τον διαβεβαίωσε ότι ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Εισαγγελίας διαφθοράς σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Η δεύτερη επικοινωνία του Σαράφη με την αστυνομία

Η δεύτερη επικοινωνία που έκανε ο Μάξιμος Σαράφης με το τμήμα προστασίας μαρτύρων της ελληνικής αστυνομίας έγινε στις 18:53 χθες το βράδυ και ο κ.Σαραφης επανέλαβε το αιτήματα του ότι εφόσον η επιτροπή αποδεχτεί να εξεταστεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσης του με αλλοιωμένη φωνή βρίσκεται στη διάθεση της και θα μεταβεί οποιαδήποτε ημέρα του ζητηθεί στον τόπο που θα του υποδειχθεί από την υπηρεσία προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων. Προτείνει όμως η εξέταση να πραγματοποιηθεί απογευματινές ώρες μετά τις 4 το απόγευμα.

Πάντως από τις δύο τηλεφωνικές επαφές του Μαξίμου Σαράφη προκύπτει ότι την ώρα που τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής πήγαιναν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουν τις επιστολές τους ο κύριος Σαράφης είχε ήδη επικοινωνήσει με το αρμόδιο τμήμα της ελληνικής αστυνομίας και είχε διατυπώσει την διάθεση του να καταθέσει με τους όρους που ίδιος θέτει. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής γνώριζαν για την επικοινωνία του Μάξιμου Σαράφη με την αστυνομία, την ώρα που πήγαιναν στον Άρειο Πάγο.

Όσον αφορά την άλλη προστατευόμενη μάρτυρα, την «Αικατερίνη Κελέση», δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τις Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις