Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εμπρησμοί αυτοκινήτων αναρχικοί: Μην σταθμεύετε δίπλα σε πολυτελή ΙΧ
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρησμοί αυτοκινήτων αναρχικοί: Μην σταθμεύετε δίπλα σε πολυτελή ΙΧ

Εμπρησμοί αυτοκινήτων αναρχικοί: Οι Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών αναλαμβάνουν την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών σε οχήματα στην Αττική

Εμπρησμοί αυτοκινήτων αναρχικοί: Η ομάδα αντιεξουσιαστών Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών με ανακοίνωσή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναλαμβάνει την ευθύνη για το μπαράζ εμπρησμών σε οχήματα στην Αττική τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου. «Η πολιτική μας επιλογή να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι της ανατρεπτικής βίας που εξαπλώθηκε σε πολυτελή ΙΧ σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης έχει πολλαπλές στοχεύσεις και είναι ενταγμένη μέσα σε μια ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους», αναφέρει συγκεκριμένα η οργάνωση στην ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς.

«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους», αναφέρει συγκεκριμένα η αντιεξουσιαστική οργάνωση και εκφράζει το αίτημά της ως εξής: «Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας».

Εικόνα ταξικού πολέμου

Στην ανακοίνωση η αντιεξουσιαστικη οργάνωση αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε τους εμπρησμούς οχημάτων λέγοντας: «Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου. Αποδομεί το δόγμα Νόμος και Τάξη”που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κύριο πολιτικό του εκφραστή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος λίγες μέρες πριν δήλωνε μετά την πρόσληψη 1500 νέων ειδικών φρουρών ότι η παρουσία των μπάτσων στις γειτονιές θα είναι συνεχής. Οι προσλήψεις των νέων ειδικών φρουρών σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία υπολειτουργούν και οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να λάβουν τις θεραπείες τους αποτελεί από μόνη της μια πρόκληση».

Νέος εμπρησμός οχημάτων Καλλιθέα

Σημειώνεται ότι άγνωστοι τα ξημερώματα πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση σε δύο οχήματα επί της οδού Ξενοφώντος στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις