Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ακατάλληλα όστρακα: Προσοχή ενόψει Σαρακοστής – Κατασχέθηκαν σχεδόν δύο τόνοι
ΕΛΛΑΔΑ

Ακατάλληλα όστρακα: Προσοχή ενόψει Σαρακοστής – Κατασχέθηκαν σχεδόν δύο τόνοι

Ακατάλληλα όστρακα: Πάνω από ένα τόνο όστρακα του είδους αχιβάδα -ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπόμενων διαστάσεων- εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Ακατάλληλα όστρακα: Κοντά στους δύο τόνους οστρακοειδών, που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, κατάσχεσαν σε δύο επιχειρήσεις με διαφορά 24 ωρών στη Βόρειο Ελλάδα, Αστυνομία και Λιμενικό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εν όψει Καθαράς Δευτέρας και Σαρακοστής, οι έλεγχοι έχουν ενταθεί κι έτσι σε περιοχή της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος των Αβδήρων, εντόπισαν 60χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό και να μεταφέρει 37 σακιά με οστρακοειδή (αχιβάδα), συνολικού βάρους 740 κιλών. Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η μεταφορά γινόταν χωρίς να κατέχει τα απαιτούμενα παραστατικά – έγγραφα και χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις σχετικά με την μεταφορά και την αλιεία τους. Όπως προέκυψε ακόμη, τα οστρακοειδή ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα οστρακοειδών και το όχημα. Σε βάρος του 60χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων που αφορούν την αλιεία, την μεταφορά και τη διαχείριση των οστρακοειδών. Από στελέχη της Λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, κατασχέθηκε πάνω από ένας τόνος όστρακα του είδους αχιβάδα, που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Σύλληψη 48χρονου

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 48χρονος, για τον οποίο αναφέρεται ότι είχε σκοπό την πώλησή τους. Η κατάσχεση επετεύχθη όταν εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επί της Εγνατίας Οδού, πλησίον του κόμβου κοινότητας Μάκρης, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 48χρονος.

Διαπιστώθηκε ότι  μετέφερε 65 σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους 1.023 κιλών, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και την προβλεπόμενη σήμανση. Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις