Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Φακελάκι – υπάλληλος νοσοκομείου: Ενώπιον εισαγγελέα διοικητική στη Βόρειο Ελλάδα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φακελάκι – υπάλληλος νοσοκομείου: Ενώπιον εισαγγελέα διοικητική στη Βόρειο Ελλάδα

Φακελάκι - υπάλληλος νοσοκομείου: Προηγήθηκε σχετική καταγγελία από συγγενή του νοσηλευόμενου στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Φακελάκι – υπάλληλος νοσοκομείου: Φακελάκι προκειμένου να μεσολαβήσει για εξυπηρέτηση ζητημάτων διοικητικής φύσης γυναίκας ασθενούς, σε νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδος, κατηγορείται ότι απαιτούσε διοικητική υπάλληλος, η οποία συνελήφθη και παραπέμφθηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η υπάλληλος, φέρεται να ζητούσε από συγγενείς γυναίκας ασθενούς το ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει, για να εξασφαλίσει προτεραιότητα σε κέντρα αποκατάστασης εκτός νοσοκομείου. Μετά από καταγγελία συγγενών της ασθενούς, η υπάλληλος του νοσοκομείου συνελήφθη κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος η οποία ανακοίνωσε ότι σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος διοικητικής υπαλλήλου νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας, για το αδίκημα της εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες. Η σύλληψη προσθέτουν οι “αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ, “πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού, που είχε απαιτήσει από ιδιώτη, για μεσολάβηση σε διοικητικής φύσης ζήτημα νοσηλευόμενου ασθενή”.

Η εκδίκαση για το “γρηγορόσημο” του γιατρού

Όλα αυτά, όταν στις 17 Μαρτίου θα εκδικασθεί η υπόθεση γιατρού Δημόσιου Νοσοκομείου της Ηπείρου, ο οποίος συνελήφθη, πριν από λίγες ημέρες, από άνδρες της Ασφάλειας Ιωαννίνων, με την κατηγορία της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος. Της σύλληψης του γιατρού, προηγήθηκε καταγγελία γυναίκας, από την οποία ο συλληφθείς, φέρεται να ζήτησε χρηματικό ποσό για γρήγορη απάντηση σε ιατρική εξέταση dna.

Προσημειωμένο ποσό

Η σύλληψη του γιατρού πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης της γυναίκας με τον γιατρό και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού, το οποίο και κατασχέθηκε, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Για επίσπευση επέμβασης

Αλλά και πριν από ένα χρόνο, γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη με την κατηγορία ότι εισέπραξε «φακελάκι» χιλίων ευρώ από γυναίκα ασθενή, προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση, στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής.

Γυναικολόγος – ογκολόγος

Πρόκειται για γυναικολόγο – ογκολόγο, ο οποίος συνελήφθη κατόπιν επιχείρησης από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου είχε απευθυνθεί η καταγγέλλουσα ασθενής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις