Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Novartis μάρτυρες: Η Αστυνομία ψάχνει Σαράφη και Κελέση
"SILVER ALERT"

Novartis μάρτυρες: Η Αστυνομία ψάχνει Σαράφη και Κελέση

Novartis μάρτυρες: Η Αστυνομία διευκρινίζει μέσω ανακοίνωσής της πως τα μέτρα της δεν περιελάμβαναν φύλαξη και παρακολούθηση των μαρτύρων.

Novartis μάρτυρες: Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά τους προστατευόμενους μάρτυρες με τα κωδικά ονόματα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για βίαιη προσαγωγή στην προανακριτική της Novartis στην οποία δεν προσήλθαν για κατάθεση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες εξακολουθούν να αναζητούνται. Διευκρινίζεται παράλληλα, ότι τα μέτρα προστασίας των μαρτύρων προβλέπουν μόνο τη χρήση των κωδικών ονομάτων τους για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους και όχι η παρακολούθηση ή η φύλαξή τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους. Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.
Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει.

Νωρίτερα, οι βουλευτές της προανακριτικής Novartis συνέταξαν το έγγραφο για τη βίαιη προσαγωγή της μάρτυρος «Αικατερίνης Κελέση», το οποίο, όπως συνέβη και χθες με την περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη», δεν θα προσυπογράψει το ΚΚΕ που θεωρεί την όλη διαδικασία προστασίας των μαρτύρων προσχηματική και ζητάει καταθέσεις από τους μάρτυρες με την πραγματική τους ταυτότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις