Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Novartis – Κελέση: Δεν εμφανίστηκε η μάρτυρας, διατάσσεται βίαιη προσαγωγή
ΕΛΛΑΔΑ

Novartis – Κελέση: Δεν εμφανίστηκε η μάρτυρας, διατάσσεται βίαιη προσαγωγή

Novartis - Κελέση: Ούτε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» εμφανίστηκε για να καταθέσει στην προανακριτική και όπως και στην περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη», διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή της.

Novartis – Κελέση: Ούτε η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση εμφανίστηκε για να καταθέσει στην προανακριτική Novartis και όπως και στην περίπτωση του Μάξιμου Σαράφη χθες, διατάσσεται η βίαιη προσαγωγή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της προανακριτικής Novartis συντάσσουν το έγγραφο για τη βίαιη προσαγωγή της μάρτυρος Αικατερίνης Κελέση. Οι βουλευτές της προανακριτικής Novartis μετέβησαν νωρίς το απόγευμα στη ΓΑΔΑ προκειμένου να εξετάσουν την προστατευόμενη μάρτυρα Κελέση, ωστόσο οι προσδοκίες τους ήταν χαμηλές, πιστεύοντας ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη, όπως και τελικά έπραξε.

Επιπλέον, τέσσερις ημέρες πριν, η μάρτυρας Κελέση, σε δήλωσή της προς την προανακριτική επιτροπή Novartis, ανέφερε: «Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει».Η «Αικατερίνη Κελέση», στη δήλωση-αίτησή της, επικαλείται την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπουν, όπως επισημαίνει, πλήρως τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο που εξετάζεται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το πρόσωπο που έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας για συγκεκριμένη υπόθεση. Επικαλείται, επίσης, την Οδηγία της ΕΕ που ορίζει ότι τα κράτη-μέλη διασφαλίζουν ότι η ταυτότητα του αναφέροντος δεν αποκαλύπτεται.

Novartis: Πως αναζητά η ΕΛ.ΑΣ τον προστατευόμενο μάρτυρα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις