Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Alpha συνέντευξη: Στην Αριστερά όταν διαφωνούμε, ο καθένας παίρνει τον δρόμο του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Alpha συνέντευξη: Στην Αριστερά όταν διαφωνούμε, ο καθένας παίρνει τον δρόμο του

Τσίπρας Alpha συνέντευξη: Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της διαδικτυακής πλατφόρμας isyriza.

Τσίπρας Alpha συνέντευξη: Νέες διευκρινίσεις για τη φράση του «θα ελέγξουμε τους αρμούς της εξουσίας» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης. «Δεν μιλούσα για την εκτελεστική εξουσία. Αναφέρομαι στο ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, ένα κράτος λάφυρο που δημιούργησαν τα κόμματα εξουσίας και που εμπόδισαν σε μεγάλο βαθμό τη προσπάθειά μας την πρώτη 4ετια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι «είχαμε περιορισμούς να κάνουμε πράξη την λαϊκή κυριαρχία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην έλλειψη εμπειρίας στη διακυβέρνηση των στελεχών του κόμματός του λέγοντας χαρακτηριστικά «όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα το “κόκκινο τηλέφωνο”. Σήμερα έχουμε εμπειρία. Έχει σημασία να ξέρεις πώς θα εφαρμόσεις το κυβερνητικό σου σχέδιο». Μιλώντας για τις διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «όποιος διαφωνεί, φεύγει, δεν υπονομεύει» υπενθυμίζοντας ότι «εγώ έχω αντιμετωπίσει δύο διασπάσεις με τον Κουβέλη και τον Λαφαζάνη».

Το νέο όνομα

Ειδικά για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: «θεωρώ ότι είναι έντιμος πολιτικός αλλά έχουμε μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Οι πολιτικές του ήταν προσανατολισμένες σε μια κατεύθυνση που θα έκανε ζημία στα κοινωνικά λαϊκά στρώματα που εμείς θέλουμε να εκπροσωπήσουμε». Ερωτηθείς για την πρότασή του όσον αφορά το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας είπε «τα καλά αργούν» προσθέτοντας ότι «θα συμπυκνώνει και την πορεία που έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτυπώνει την είσοδο όσων έρχονται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το μεταναστευτικό σημείωσε, τέλος, ότι το θέμα δεν λύνεται χωρίς μετεγκαταστάσεις. «Πάνε να λύσουν το θέμα , διαγράφοντας ουσιαστικά τα νησιά από τον χάρτη. Αγνοούν τις τοπικές κοινωνίες, τους δικούς τους δημάρχους Δεν θα λυθεί το πρόβλημα ούτε με αυταρχισμό, ούτε με τσαμπουκάδες. μόνο με σχεδιασμό μετεγκαταστάσεων λύνεται. Σε αυτό συμφωνούμε και να βάλουμε και πλάτη. Αν η κυβέρνηση φέρει ένα σοβαρό σχέδιο που θα αφορά μετεγκατάσταση τότε θα το στηρίξουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις