Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Novartis – Μάξιμος Σαράφης: Αποχώρησαν οι βουλευτές από τη ΓΑΔΑ
ΑΦΑΝΤΟΣ Ο «ΣΑΡΑΦΗΣ»

Novartis – Μάξιμος Σαράφης: Αποχώρησαν οι βουλευτές από τη ΓΑΔΑ

Novartis - Μάξιμος Σαράφης: Ο μάρτυρας διεμήνυσε μέσω του συνηγόρου του ότι ήθελε να παραμείνει προστατευόμενη η ταυτότητά του και να καταθέσει με τεχνικά μέσα.

Novartis – Μάξιμος Σαράφης: Αποχώρησαν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Novartis από την ΓΑΔΑ καθώς δεν εμφανίστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» για να καταθέσει, παρότι διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του στην προανακριτική Novartis, την οποία συνυπέγραψαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Κατά πληροφορίες ο μάρτυρας διεμήνυσε μέσω του συνηγόρου του ότι ήθελε να παραμείνει προστατευόμενη η ταυτότητά του και να καταθέσει με τεχνικά μέσα που θα το διασφάλιζαν αυτό. Υπενθυμίζεται ότι όλα τα κόμματα με μοναδική εξαίρεση το ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευμένοι μάρτυρες στην προανακριτική Novartis με αυτοπρόσωπη παρουσία τους και χωρίς κουκούλα.

Η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων αναμενόταν να ξεκινήσει σήμερα στην ΓΑΔΑ στις 16:00 το μεσημέρι, όπου και θα μετέβαινε κλιμάκιο της προανακριτικής. Τα μέλη της Προανακριτικής θα επιστρέψουν και αύριο Τετάρτη στην ΓΑΔΑ στις 16:00, οπότε είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της δεύτερης προστατευόμενης μάρτυρος, με το κωδικό όνομα «Αικατερίνη Κελέση». Μετά την σημερινή εξέλιξη, φαίνεται πως ούτε η Αικατερίνη Κελέση θα εμφανιστεί. Μέλη της προανακριτικής ανέφεραν ότι θα πάνε στο ραντεβού τους στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη και αν στο μεταξύ έχει εντοπιστεί ο «Μάξιμος Σαράφης» θα ξεκινήσουν την εξέταση με εκείνον.

Novartis Πλεύρης: «Δεν ξέρουμε ποιος είναι και πώς θα ερχόταν»

Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Κ. Πλεύρης: Σήμερα είχε οριστεί εξέταση με το ίδιο καθεστώς από εισαγγελικές αρχές. Αρα, ο τρόπος, όπως ορίζεται από την διάταξη προστασίας των μαρτύρων». Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε: «Ο μάρτυρας δεν προσήλθε και μας ενημέρωσε ότι θα εξεταστεί μόνο όπως θέλει. Περιμέναμε να έρθει, δεν ξέρουμε ποιος είναι και πώς θα ερχόταν.

Αρνήθηκε, επιμένοντας να εξεταστεί μόνο με τεχνικά μέσα. Όμως με τεχνικά μέσα δεν εξετάστηκε από τον εισαγγελέα Σοφουλάκη. Διατάχθηκε βίαιη προσαγωγή η οποία δεν κατέστη δυνατή. Η επιτροπή διέκοψε για άλλη μέρα, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα». Από την πλευρά του ο Βασίλη Κεγκέρογλου δήλωσε: «Σήμερα αποκαλύφθηκε ποιοι είναι οι προστάτες των προστατευόμενων μαρτύρων αυτοί που θέλουν να ελέγχουν τους αρμούς της εξουσίας» κάνοντας σαφή αναφορά στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις