Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηχογραφήσεις Βαρουφάκη: «Παραβίασε την εμπιστοσύνη», λέει ο Ρέγκλινγκ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχογραφήσεις Βαρουφάκη: «Παραβίασε την εμπιστοσύνη», λέει ο Ρέγκλινγκ

Ηχογραφήσεις Βαρουφάκη: Δεν έμεινε ασχολίαστη η απόπειρα του Γιάνη Βαρουφάκη, να παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής φάκελο που περιέχει «ηχογραφήσεις του Eurogroup».

Ηχογραφήσεις Βαρουφάκη: Τη λύπη τους για την ηχογράφηση συνεδριάσεων του Eurogroup από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη εξέφρασαν οι επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, σύμφωνα με το protothema, ο κ. Ρέγκλινγκ, ο οποίος είναι και ο μοναδικός εν ενεργεία επικεφαλής ευρωπαϊκού θεσμού που είχε συμμετάσχει στις θυελλώδεις συνεδριάσεις του οργάνου με τον κ. Βαρουφάκη το 2015, επισήμανε ότι πρόκειται για «παραβίαση της εμπιστοσύνης».

Λυπούμαστε πολιτικά, αλλά ουδέν σχόλιο

Ο κ. Σεντένο και ο κ. Ρέγκλινγκ κλήθηκαν να σχολιάσουν την πολυσυζητημένη κίνηση του κ. Βαρουφάκη να καταθέσει πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή φάκελο με στικάκι που περιείχε, όπως είπε, τις ηχογραφημένες από τον ίδιο επεισοδιακές συνεδριάσεις του Eurogroup του 2015. «Λυπούμαστε πολιτικά, αλλά ουδέν σχόλιο», αρκέστηκε να πει ο πρόεδρος του Eurogroup. Από την πλευρά του, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε: «Δεν ξέρω τι περιέχει ο φάκελος. Συμφωνώ ότι λυπούμαστε. Είναι παραβίαση της εμπιστοσύνης. Θα περίμενα να έχει χρησιμοποιήσει ό,τι βρήκε ενδιαφέρον στα βιβλία που εξέδωσε».

Τασούλας: Απαράδεκτος ο φάκελος Βαρουφάκη με τις ηχογραφήσεις του Eurogroup

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις