Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αρμοί εξουσίας: Τσίπρας – Σκουρλέτης… ταυτίζονται
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμοί εξουσίας: Τσίπρας – Σκουρλέτης… ταυτίζονται

Αρμοί εξουσίας: Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι διαφορετικό πράγμα η κυβέρνηση και άλλο η εξουσία.

Αρμοί εξουσίας: Την απόλυτη συμφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα για τα περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι είναι διαφορετικό πράγμα η κυβέρνηση και άλλο η εξουσία. «Ποια είναι τα κέντρα εξουσίας και ποιοι είναι η εξουσία. Προφανώς και δεν υπάρχει μόνο η κυβέρνηση όταν μιλάμε για εξουσία. Υπάρχουν τα οικονομικά κέντρα εξουσίας και ισχύος, υπάρχουν οι θεσμοί. Όταν λέμε όταν ο λαός ψήφισε μια κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι αυτομάτως – και σωστά με βάση τη δημοκρατίας μας- αυτή έχει στο τσεπάκι της όλες τις φανερές και θεσμικά διαμορφωμένες εξουσίες», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι η «δεύτερη φορά Αριστερά» πρέπει να ελέγξει καλύτερα ορισμένους αρμούς της εξουσίας, ο κ. Σκουρλέτης είπε. «Οι θεσμοί και οι αρμοί τους αποτυπώνουν τους συσχετισμούς. Συμφωνώ 100% με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Για παράδειγμά η κ. Κατσέλη ήταν πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και έφυγε κατ’ απαίτηση των θεσμών επειδή ήταν πρώην πολιτικό πρόσωπο. Στην Τράπεζα της Ελλάδας, επικεφαλής είναι ο κ. Στουρνάρας, επίσης πολιτικό πρόσωπο. Εκεί ποια αντίληψη μπήκε πάνω από τους θεσμούς και έμεινε στη θέση του;»

Σκουρλέτης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρονταν στο κράτος ως λάφυρο

Παράλληλα, επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα χαρακτηρίζοντάς τον «κομματικό μπουλντόγκ του Μνημονίου ήταν ο Στουρνάρας με πρόσημο χρώμα πράσινο και γαλάζιο». Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι δεν μπορεί η ΝΔ να μιλά για χούντα ενώ κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι χρησιμοποίησαν το κράτος και το Δημόσιο ως λάφυρο. «Είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να μιλά για χούντα; Πώς αντιμετώπισαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για παράδειγμα το ΕΣΡ; Εδώ αλλάξανε τους νόμους κατά το δοκούν και πάνε στα Ευρωπαϊκή Δικαστήρια. Άρα για ποια ανεξαρτησία μου λέτε. Εμείς λέμε αξιοκρατία και νομιμότητα για όλους. Όχι με ρεσάλτο. Ξανά η Δεξιά έβαλε τον κ. Πατέρα για παράδειγμα στο νοσοκομείο για χίλιες ψήφους περισσότερους. Εμείς δώσαμε δείγματα γραφής τι σημαίνει αξιοκρατία. Προσλήψεις με ΑΣΕΠ κάναμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις