Μενάνδρου φονικό: Κοντά στους δράστες οι Αρχές – Mοίρασαν φωτογραφίες τους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μενάνδρου φονικό: Κοντά στους δράστες οι Αρχές – Mοίρασαν φωτογραφίες τους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μενάνδρου φονικό: Στελέχη της Κατεχάκη θεωρούν θέμα ωρών την σύλληψη των δύο υπόπτων οι οποίοι γνωρίζουν ότι καταδιώκονται και προσπαθούν να αποφύγουν τη σύλληψη αλλάζοντας καταλύματα, πιθανόν με την αρωγή ομοεθνών τους.

17.02.2020 | 11:21

Μενάνδρου φονικό: Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών μετά τη φονική συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας και να τραυματιστεί ακόμα ένας. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ από την ημέρα της συμπλοκής και μετά διενεργούν διαρκώς σε ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη Μενάνδρου και προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αρχές και προκειμένου να αποκλείσουν το ενδεχόμενο διαφυγής των δύο φερόμενων ως δραστών της φονικής συμπλοκής στη Μενάνδρου, έχουν διανείμει σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και κυρίως στα σημεία εξόδου της χώρας, Βόρεια, Δυτική Ελλάδα και νησιά, φωτογραφίες τους, θεωρώντας ότι η ταυτοποίηση των στοιχείων της ταυτότητάς τους έχει γίνει σε ικανοποιητικό ποσοστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εκτιμούν ότι οι δύο φερόμενοι ως δράστες είναι από το Πακιστάν. Πρόκειται για σεσημασμένους για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες σε δρόμους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι έρευνες για τους φερόμενους ως δράστες έχουν ξεκινήσει από δομές φιλοξενίας, χώρους συγκέντρωσης αλλοδαπών αυτής της εθνικότητας σε Αττική αλλά και σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Αναζητούνται και άλλα άτομα

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει και αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε αντικείμενα της σκηνής του εγκλήματος όπως ρόπαλα. Με βάση αυτά καταβάλλεται προσπάθεια να εντοπιστούν τρία άτομα για διαπιστωθεί επίσης αν γνώριζαν τους δράστες. Σημειώνεται ότι η αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας μετά τη φονική συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα να προσαχθούν 306 άτομα, να συλληφθούν 13, από δύο για ναρκωτικά και παρεμπόριο, 8 για διοικητική απέλαση και 1 για απείθεια-απειλή.

Τα τρία περιστατικά που εξετάζουν οι Αρχές

Μεταξύ των συμμοριών της οδού Μενάνδρου που προχωρούν σε διακίνηση ναρκωτικών υπάρχει εμφύλιος «πόλεμος» τις τελευταίες εβδομάδες, πέρα από την τελευταία φονική συμπλοκή. Η ΕΛ.ΑΣ έχει εστιάσει την προσοχή της σε τρία παρεμφερή περιστατικά που έχουν σημειωθεί το τελευταίο δίμηνο στην ίδια περιοχή – με σοβαρούς τραυματισμούς- κι όπου είχε τεκμηριωθεί η εμπλοκή 2-3 ατόμων. Μάλιστα υπήρχε υπόνοια ότι σε ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις συμμετείχαν κι οι δύο Αφγανοί που έγιναν στόχος της επίθεσης, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο ίδιο σημείο.

Ακόμη οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η τελευταία αιματηρή επίθεση εναντίον των δύο Αφγανών σχετίζεται με την σύλληψη από την ΟΠΚΕ -στις αρχες Φεβρουαρίου- τριών Πακιστανων που θεωρούντο «ηγετικά» μέλη της μαφίας της οδού Μενάνδρου γιατί φέρονταν να έκρυβαν ναρκωτικά στα πεζοδρόμια και σε φρεάτια της περιοχής.

Οι τρεις Πακιστανοί στη συνέχεια φυλακίσθηκαν κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από συνεργούς τους , οι οποίοι προσπαθούσαν να βρούν πως η ΕΛ.ΑΣ εφθασε στα ίχνη των ομοεθνών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές μέρες πριν από το τελευταίο δραματικό συμβάν στο κέντρο της Αθήνας, υπήρχε κινητικότητα από κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ για πλήρη χαρτογράφηση των συμμοριών. Όμως είχε διαπιστωθεί έλλειμμα πληροφόρησης. Κι έτσι η ΕΛ.ΑΣ όπως είχε συμβεί και το καλοκαίρι του 2018 μετά την δολοφονία του φοιτητή στο Φιλοπάππου επιχειρεί σε δεύτερη φάση να αντλήσει κρίσιμα στοιχεία.

Μενάνδρου φονικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα

Exit mobile version