Βρέφος Συρία – Παίδων: Νεκρό μωρό 11 μηνών με σημάδια κακοποίησης – Θα εξεταστούν και τα άλλα παιδιά

ΕΛΛΑΔΑ

Βρέφος Συρία – Παίδων: Νεκρό μωρό 11 μηνών με σημάδια κακοποίησης – Θα εξεταστούν και τα άλλα παιδιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βρέφος Συρία - Παίδων: Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11 μηνών, από την Συρία, το οποίο το πρωί της Κυριακής διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα, από τον πατέρα του, στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

17.02.2020 | 08:07

Βρέφος Συρία – Παίδων:  Φως στην υπόθεση του θανάτου του 11 μηνών βρέφους επιχειρούν να ρίξουν οι αξιωματικοί του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Το 11 μηνών βρέφος, παιδί Σύρων προσφύγων, σύμφωνα με το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», διακομίστηκε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο δίχως σφυγμό και απνοϊκό. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους ιατρούς το κοριτσάκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άψυχο σώμα του μικρού κοριτσιού, διαπίστωσε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης. Ωστόσο, το γεγονός ότι το βρέφος έπασχε από εγκεφαλίτιδα φέρνει στο προσκήνιο νέα δεδομένα στην υπόθεση, καθώς αυτό πιθανώς να δικαιολογεί τις αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στο σώμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικές απαντήσεις αναμένεται να έρθουν στο φως μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής που θα γίνει σήμερα, αλλά και των ιστολογικών εξετάσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι θα εξεταστούν από ιατροδικαστή και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας των Σύρων, ένα κοριτσάκι 11 μηνών που ήταν δίδυμο με το βρέφος που κατέληξε, και ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Βρέφος Συρία: Προσήχθησαν οι γονείς του βρέφους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προσήχθησαν οι γονείς του βρέφους, υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Μαζί με τους γονείς προσήχθη και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα. Οι αξιωματικοί επικεντρώνονται πλέον να σχηματίσουν το προφίλ της οικογένειας αλλά και του ζευγαριού που ζούσε μαζί τους.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Βρέφος 11 μηνών: Οι Αρχές ψάχνουν με διακριτικότητα

Την ίδια ώρα, οι Αξιωματικοί προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της συγκεκριμένης οικογένειας. Το ζευγάρι των Σύρων ήρθε στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια, είχε τρία παιδιά, δύο δίδυμα κοριτσάκια 11 μηνών εκ των οποίων το ένα με νοητική υστέρηση που χθες άφησε την τελευταία του πνοή και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, τα οποία δεν είχαν προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς δεν εργάζονταν και ζούσαν με την αρωγή ΜΚΟ. Παράλληλα ψάχνουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που φιλοξενούσαν στο διαμέρισμα του Ζωγράφου που φέρεται να είχε μισθώσει η ΜΚΟ έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν είχαν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση. Τελος και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ, εξετάζονται έτσι ώστε να συγκεντρωθούν στοιχεία για την υπόθεση.

Exit mobile version