Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρέφος Παίδων: Το 11 μηνών παιδί από τη Συρία είχε κακοποιηθεί άγρια
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέφος Παίδων: Το 11 μηνών παιδί από τη Συρία είχε κακοποιηθεί άγρια

Βρέφος Παίδων: Σήμερα θα εξεταστούν από ιατροδικαστή και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Βρέφος Παίδων: Φρίκη προκαλεί το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε ότι το 11 μηνών βρέφος είχε υποστεί άγρια σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν. Ωστόσο, παραμένει απροσδιόριστη η αιτία θανάτου. Το 11 μηνών βρέφος μεταφέρθηκε χθες από τους γονείς του νεκρό, στο νοσοκομείο Παίδων, το οποίο μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του παιδιού. Ο ιατροδικαστής με τη μακροσκοπική εξέταση είδε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο, υπήρξε και το σενάριο το σώμα του παιδιού να έχει υποστεί αλλοιώσεις λόγω πάθησης που είχε. Τελικά, όπως αποδείχθηκε το 11 μηνών βρέφος είχε υποστεί άγρια σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπάρχουν στο σωματάκι του 11μηνου κοριτσιού «σαφή στοιχεία παρά φύση σεξουαλικής κακοποίησης. Δώσαμε ως προσωρινή αιτία θανάτου απροσδιόριστη εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων (τοξικολογικων και ιστολογικών). Δεν είχε κακώσεις στο σώμα του».

Βρέφος Παίδων: Προσήχθησαν οι γονείς – Το χρονικό

Το μωρό, σύμφωνα με πήγες από το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», διακομίστηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ήταν χωρίς σφυγμό και απνοϊκό. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη διάρκεια της αντιμετώπισης του περιστατικού, οι γιατροί είδαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης και ενημέρωσαν την αστυνομία. Στη συνέχεια κλήθηκε ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε το άτυχο βρέφος και σήμερα παρέδωσε την έκθεσή του.

Σήμερα θα εξεταστούν από ιατροδικαστή και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι δυόμισι ετών, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Να σημειωθεί ότι χθες προσήχθησαν οι γονείς του 11 μηνών βρέφους μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι που έμενε μαζί τους στο διάμερισμά τους στο Ζωγράφου, ενώ θα εξεταστούν για κακοποίηση από ιατροδικαστή και τα 3 άλλα παιδάκια που έμεναν στο ίδιο σπίτι με το άτυχο κοριτσάκι. Συγκεκριμένα, στο διαμέρισμα βρέθηκαν άλλα τρία παιδιά, ένα βρέφος 11 μηνών και φέρεται να πρόκειται για το δίδυμο αδερφάκι του αδικοχαμένου κοριτσιού, ενώ τα άλλα δύο παιδιά είναι των συγκατοίκων. Και τα τρία παιδιά φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και θα εξεταστούν από ειδικούς και θα ληφθεί γενετικό υλικό τόσο από εκείνα, όσο και από τους γονείς τους.

Δείτε φωτογραφίες από το διαμέρισμα που διέμεναν οι γονείς του βρέφους:
Δείτε ακόμη:

Τραγωδία στου Ζωγράφου: Οι Αρχές ψάχνουν το προφίλ και του δεύτερου ζευγαριού που ζούσε με το μωρό

Από παθολογικά αίτια πέθανε το 2χρονο κοριτσάκι στη Βέροια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις