Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Ευρώπη: Ασιάτης – θύμα bullying στο Λονδίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Ευρώπη: Ασιάτης – θύμα bullying στο Λονδίνο

Κορωνοϊός Ευρώπη: Οι δράστες που ήταν δύο έφηβοι του έσπασαν τη μύτη και του έκλεψαν τα ακουστικά.

Κορωνοϊός Ευρώπη: Θύμα bullying και βίαιης επίθεσης ισχυρίζεται πως έπεσε ένας άνδρας ασιατικής καταγωγής στο Λονδίνο. Η επίθεση στον Pawat Silawattakun θεωρείται ως το πρώτο “έγκλημα μίσους” που συνδέεται με τον κορωνοϊό και οι βρετανικές αρχές το καταδικάζουν. Όπως γράφει η ιστοσελίδα guardian.com, ο 24χρονος επέστρεφε στο σπίτι του στο Δυτικό Λονδίνο αργά το απόγευμα, όταν δέχτηκε επίθεση μπροστά σε δεκάδες περαστικούς. Οι δράστες που ήταν δύο έφηβοι του έσπασαν τη μύτη και του έκλεψαν τα ακουστικά, ενώ ταυτόχρονα τραβούσαν βίντεο καθ’ όλη τη διάρκεια της επίθεσης.

«Μόλις είχα βγει από το λεωφορείο, όταν άκουσα κάτι. Έβγαλα τα ακουστικά μου και ένας από αυτούς μου φώναξε “Κορωνοϊός! Κορωνοϊός! Χα,χα!”, ενώ τραβούσαν βίντεο. Δεν πρόλαβα να πω τίποτα, όταν ένας από αυτούς άρπαξε τα ακουστικά από τον λαιμό μου», περιέγραψε στον Observer o 24χρονος. «Δεν φαινόταν σαν ληστεία εκείνη τη στιγμή. Ήταν σαν bullying, κάτι σαν σαχλαμάρισμα». Όμως, η κατάσταση χειροτέρεψε όταν εκείνος έτρεξε πίσω τους. «Τους κυνήγησα και τους φώναξα “γιατί το κάνετε αυτό;”. Όταν έφτασα στη νησίδα, ο ένας γύρισε και με έριξε με γροθιά κάτω. Υπήρχε αίμα παντού», δήλωσε. Το θύμα φώναξε για βοήθεια στους περαστικούς, ωστόσο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Τελικά βρήκε βοήθεια από δύο ανθρώπους που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

“Αυτό που μου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία είναι ότι δεν ήταν απλά ληστεία. Μπήκα στο στόχαστρο λόγω της εθνικότητάς μου. Με κατέγραφαν για να με ξεφτιλίσουν”, ανέφερε ο Pawat. Όταν ο 24χρονος μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους του στο Facebook στο περιστατικό, πολλοί μοιράστηκαν αντίστοιχες εμπειρίες ρατσιστικής συμπεριφοράς που έχουν βιώσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις