Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κική Δημουλά νέα: Πώς είναι η υγεία της, το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κική Δημουλά νέα: Πώς είναι η υγεία της, το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

Κική Δημουλά νέα: Δύσκολες ώρες για την αγαπημένη λογοτέχνη, καθώς υπέστη ανακοπής καρδιάς και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κική Δημουλά νέα: Παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου, η Κική Δημουλά, όπου νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και καρδιολογικά προβλήματα. «Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια.Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της» αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Στο νοσοκομείο «Υγεία» έχει νοσηλευθεί και στο παρελθόν, καθώς εκεί βρίσκεται ο θεράπων ιατρός της. Κατά πληροφορίες, η πολυβραβευμένη ποιήτρια αντιμετωπίζει χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Κική Δημουλά: Ποια είναι

Διακεκριμένη και πολυβραβευμένη ποιήτρια της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς, με μεγάλη απήχηση στο αναγνωστικό κοινό, η Βασιλική Ράδου, όπως ήταν το πατρικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουνίου του 1931, με καταγωγή από την Καλαμάτα. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές της, προσελήφθη ως υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία εργάστηκε επί 25 χρόνια, έως το 1974, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Για μια οκταετία εργάστηκε αποσπασμένη στη σύνταξη του περιοδικού Kύκλος, που εξέδιδε η τράπεζα, με λογοτεχνικό και οικονομικό περιεχόμενο, στο οποίο δημοσιεύονταν κείμενά της.

Το 1954 παντρεύτηκε τον ποιητή Άθω Δημουλά (1921-1986), ο οποίος εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Δημήτρη (1956) και την Έλση (1957).

Η Κική Δημουλά πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1952 με την ποιητική συλλογή Ποιήματα, την οποία αποκήρυξε έπειτα από λίγο και την απέσυρε από την κυκλοφορία.

Κική Δημουλά: Γράφω, γιατί δεν κατάφερα να ζω ωραία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις