Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σακίδιο – Λάρισα: Σιδηρογροθιές και μαχαίρια στο προαύλιο σχολείου
ΕΛΛΑΔΑ

Σακίδιο – Λάρισα: Σιδηρογροθιές και μαχαίρια στο προαύλιο σχολείου

Σακίδιο - Λάρισα: Ανησυχία προκαλεί στις αστυνομικές Αρχές η ανεύρεση ενός σακιδίου που βρέθηκε πεταμένο στο προαύλιο ενός σχολικού συγκροτήματος στην Λάρισα.

Σακίδιο – Λάρισα: Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στις αστυνομικές αρχές η ανεύρεση ενός «αδέσποτου» οπλοστασίου μέσα σε ένα σακίδιο που βρέθηκε πεταμένο –άγνωστο από ποιον ή ποιους- στο προαύλιο ενός σχολικού συγκροτήματος στην πόλη της Λάρισας. Το σακίδιο πλάτης εντοπίστηκε τυχαία το πρωί της Τετάρτης από έναν εργαζόμενο, ο οποίος έμεινε έκπληκτος όταν το άνοιξε και διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχαν 23 σιδερογροθιές και δύο κυνηγετικά μαχαίρια με ξύλινες λαβές και μεγάλου μήκους λεπίδες! Χωρίς να τα πειράξει, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Στο προαύλιο του σχολείου έφτασαν αμέσως αστυνομικοί της Ασφάλεια Λάρισας, οι οποίοι παρέλαβαν το σακίδιο με το περιεχόμενό του και το παρέδωσαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας που ερευνούν για αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Η έρευνα για να εντοπιστεί ο κάτοχος των παράνομων όπλων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η είδηση, έρχεται στο φως την ώρα που η χώρα “μουδιάζει” από τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για το άγριο περιστατικό στον Βύρωνα.

Βία στα σχολεία: Ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα

«Το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό. Η οικογένεια, το παιδί, οι εκπαιδευτικοί αλλά και η κοινωνία έχουν ένα μερίδιο ευθύνης. Η βία αναπαράγεται από τα ΜΜΕ, από τα μέσα διασκέδασης των παιδιών, ακόμη και μέσα από παιχνίδια. Σύμφωνα με έρευνες, ένας 12χρονος έχει δει στην τηλεόραση 8.000 φόνους και άλλες 10.000 πράξεις βίας. Αυτοί οι εγκέφαλοι αναπαράγουν τη βία», αναφέρει στην «Καθημερινή» ο ψυχολόγος κ. Παντελής Πρώιος, ο οποίος εξειδικεύεται σε σχετικά επιμορφωτικά προγράμματα για γονείς και εκπαιδευτικούς.

«Καταγράφεται έξαρση της βίας από μαθητές και γονείς. Συχνά διακρίνουμε ότι γονείς με προβλήματα –κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης– ξεσπούν στους εκπαιδευτικούς κατηγορώντας ότι αδικούν το παιδί τους. Μοιάζει να είναι ένα μείγμα πικρίας των γονιών και αυτοακύρωσης, αφού βλέπουν το παιδί ως προέκταση του εαυτού τους», ανέφερε μιλώντας στην «Κ» για το θέμα ο έμπειρος δάσκαλος και συνδικαλιστής στην ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Μπράτης.

Δείτε ακόμη

Βία και bullying στα σχολεία – Γιος καθηγήτριας ένας εκ των δραστών στον Βύρωνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις