ΑΕΛ ΠΑΟΚ 1 – 2: Η επίμαχη φάση που ζητήθηκε πέναλτι – Έξαλλος ο Κούγιας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΕΛ ΠΑΟΚ 1 – 2: Η επίμαχη φάση που ζητήθηκε πέναλτι – Έξαλλος ο Κούγιας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΑΕΛ ΠΑΟΚ 1 - 2: Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στη Λάρισα, επικρατώντας 2-1 της ΑΕΛ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League.

16.02.2020 | 07:56

ΑΕΛ ΠΑΟΚ 1 – 2: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 14′ άνοιξε το σκορ με τον Λημνιό. Ο Μάτος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λάμπρου πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Άκπομ τη δεύτερη και ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ πλάσαρε με δύναμη για το 0-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να βρίσκουν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με υπέροχο αριστερό σουτ του Ντούγκλας Αουγκούστο έξω από την περιοχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα κατάφερε να μειώσει με τον Ηλιάδη στο 67′, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ωστόσο από κει και μετά δεν απείλησε ουσιαστικά, παρότι προσπάθησε αρκετά, και έτσι ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την πολύτιμη νίκη, που τον ανέβασε προσωρινά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League.

ΑΕΛ ΠΑΟΚ 1 – 2: Χαμός για το ‘πέναλτι’

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΛ και συγκεκριμένα του Αλέξη Κούγια για τη διαιτησία του Σέρβου ρέφερι, Γιοβάνοβιτς, με τους «βυσσινί» να έχουν σοβαρά παράπονα. Συγκεκριμένα, στο 33’ της αναμέτρησης μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, η μπάλα βρήκε αρχικά στο χέρι του Αουγκούστο και στη συνέχεια στο χέρι του Μαουρίτσιο , με τους δύο παίκτες να σταματούν την μπάλα, παρότι ήταν πίσω τους παίκτης της ΑΕΛ και τον υπεύθυνο του VAR να καλεί τον Σέρβο να δει ο ίδιος τη φάση. Ο Γιοβάνοβιτς οδηγήθηκε στην οθόνη του VAR, είδε τη φάση από πολλές διαφορετικές λήψεις, χωρίς να καταλογίσει εν τέλει την εσχάτη των ποινών στους φιλοξενούμενους.

Στην πρώτη δήλωση του ισχυρού άνδρα των Θεσσαλών, ο Σέρβος χαρακτηρίζεται ως «πορτοφολάς».

«Δυστυχώς πέσαμε σε Σέρβο πορτοφολά.

Ειδοποιήστε τα παιδιά ό,τι πολύτιμο έχουν στα αποδυτήρια να το κρύψουν!

Καλές διακοπές στη Χαλκιδική το καλοκαίρι…», τονίζει ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε με δεύτερη ανακοίνωση:

«Σήμερα είχαμε την τιμή μετά από χρόνια να δούμε ξένο διαιτητή στη Λάρισα.

Αλήθεια, δεν καταλάβαμε γιατί τον έφεραν…

Τώρα ξέρουμε!

Αντί για 10 αμυντικά φάουλ υπέρ του Παπάζογλου από το ξύλο που του ρίχνει ο Ίγκνασον και ο Βαρέλα, έχει δώσει 10 επιθετικά φάουλ.

Ρε παιδιά, σοβαρά μιλάτε;

Φέρατε ξένο διαιτητή από το δεύτερο πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ευρώπης μετά το Κυπριακό;

Συγχαρητήρια κ. Περέιρα, θα μας μείνετε αξέχαστος!».

ΑΕΛ ΠΑΟΚ 1 – 2: Οργή και στο Twitter

ΑΕΛ ΠΑΟΚ 1 – 2: Συνέντρυξη Τύπου του Αλέξη Κούγια

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας παρέθεσε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Λάρισα και αναφέρθηκε στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχω εκτίμηση στον κ. Σαββίδη, αλλά έχει επιρροή στην Ξάνθη».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Πριν παραλάβουμε την ΑΕΛ, ήταν διαλυμένη χωρίς κανέναν ποδοσφαιριστή, χωρίς όραμα, όνειρα και προοπτική.

Με πολλά χρέη, αλλά με υπερπροσπάθεια των συνεργατών μου κάναμε φοβερές ποιοτικές ενέργειες όλα αυτά τα χρόνια και παρουσιάσαμε μια τέτοια ποιοτική εικόνα με 16 παίκτες στην αποστολή απέναντι στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που διεκδικεί και φέτος τίτλους.

Χαίρομαι που ενώ κάποιοι μας είχαν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, εμείς διεκδικούμε την είσοδό μας στα πλέι οφ. Εμένα με ενδιαφέρει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων με σέβονται».

Για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης:

«Έχω εμπλακεί στην διένεξη Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, όμως εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει μόνο να υποβιβαστεί η Ξάνθη. Η ΕΕΑ είναι ανεξάρτητη αρχή και οι εισηγήσεις της είναι δεσμευτικές.

Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία και όλα όσα ακούγονται σχετικά με το θέμα. Είναι τόσες μεγάλες οι δυνατότητες των μελών της ΕΕΑ που έχουν απευθείας επικοινωνία με τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με Υπουργεία, με εταιρίες του εξωτερικού και έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται άμεσα.

Υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι φανερό ότι δεν είναι καθαρές και ανεξάρτητες και συντηρούνται από άλλους επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι δυνατοί οικονομικά. Αυτές οι ομάδες έχουν αλλοιώσει Πρωταθλήματα στο παρελθόν, αλλά όλοι υποκρινόντουσαν.

Όλοι ξέρουν που άνηκε η Βέροια, η Κέρκυρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη και όλοι υποπτεύονται που ανήκει ο Βόλος.

Πρέπει να βάλουμε τα πράγματα κάτω και να κάνουμε ένα Πρωτάθλημα με ομάδες που έχουν αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό και όχι με ομάδες που να έχουν ιδιοκτήτες που σκύβουν από τη μέση μέχρι το πάτωμα και επιβιώνουν από προσωπικές σχέσεις που έχουν με έναν μεγάλο παράγοντα.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη με 55 εκατ. ευρώ προϋπολογισμό, με μεταγραφές τέτοιου επιπέδου να έχει τον Τεβεκέλη στις τάξεις του. Ο Μελισσανίδης να έχει τον Γιάννη Παπαδόπουλο και ο Κόκκαλης είχε τον Σωτηρίου.

Αυτοί δεν σκότωσαν το ποδόσφαιρο; Εμείς εδώ κάνουμε την επανάστασή μας. Εμείς είμαστε αξιοπρεπείς κι αυτό μου αρέσει. Είδατε πως υποδεχτήκαμε σήμερα την αποστολή του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η τομή του ποδοσφαίρου.

Εμείς τη φωνή μας την βγάζουμε προς τα έξω. Έπρεπε να μας δοθεί απόψε πέναλτι και θα μπορούσαμε να πάρουμε αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τι θα γινόταν αν έδινε το πέναλτι ο διαιτητής; Αυτό φέρνει απογοήτευση τόσο στους παίκτες, όσο και στον κόσμο.

Εγώ δεν εξαρτώμαι από κανέναν παρότι συνεργάζομαι με κάποιους παράγοντες. Εγώ δεν είμαι ραγιάς. Έχω φοβερή εκτίμηση στον κ. Σαββίδη, αλλά όταν θίγεται το συμφέρον της ομάδας μου εγώ βγαίνω μπροστά για να φανερωθεί η αλήθεια. Υπάρχει επιρροή του στην Ξάνθη.

Η UEFA είναι κατηγορηματική όταν υπάρχει επιρροή από ιδιοκτήτη μιας ομάδας σ΄ άλλη ομάδα».

Για τα μέλη της ΕΕΑ:

«Και εγώ υποπτεύομαι πρόσωπα που είναι στην Επιτροπή. Βλέπω ίδια πρόσωπα πολλά χρόνια. Έχω δει σε δικαστήρια να γίνονται αδικίες και λάθη. Γνωρίζω τα στοιχεία, δεν θέλω να πάρω θέση. Αν γκρεμίσουμε και τη δικαιοσύνη δεν θα μείνει τίποτα στη χώρα.

Οι τίτλοι θέλω να κρίνονται στα γήπεδα κι όχι στις αίθουσες. Ευτυχώς που είμαι εγώ και τα λέω αυτά τα πράγματα. Άκουσα τον κ. Μπαλτάκο να παίρνει θέση για το ζήτημα ΠΑΟΚ-Ξάνθη χωρίς να έχει διαβάσει τη γνωμοδότηση».

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-2 Τα στιγμιότυπα

Exit mobile version