Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός Ευρώπη: Στη Γαλλία ο πρώτος νεκρός
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός Ευρώπη: Στη Γαλλία ο πρώτος νεκρός

Κορωνοϊός Ευρώπη: Πρόκειται για 80χρονο Κινέζο τουρίστα από τη Χουμπέι, ο οποίος πέθανε εχθές το βράδυ.

Κορωνοϊός Ευρώπη: Στη Γαλλία καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη.  Πρόκειται για 80χρονο Κινέζο τουρίστα από τη Χουμπέι, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Υγείας. Μέχρι τώρα, οι θάνατοι περιορίζονταν στην ασιατική ήπειρο.  «Ενημερώθηκα εχθές τη νύχτα για τον θάνατο ενός Κινέζου τουρίστα ηλικίας 80 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Bichat στο Παρίσι», δήλωσε η Ανιές Μπουζίν, υπουργός Υγείας της Γαλλίας.  Στην ανακοίνωσή της, η υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι ο ασθενής είχε διακομιστεί με την κόρη του στο Bichat από τις  25 Ιανουαρίου. Και τα δύο άτομα ήταν από την επαρχία Χουμπέι και τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε πλήρη απομόνωση.

Η κατάσταση της υγείας της κόρης του Κινέζου τουρίστα, η οποία νόσησε και αυτή από τον ιό Covid-19, δεν εμπνέει πλέον ανησυχία, όπως ανακοίνωσε η Γαλλίδα υπουργός Υγείας αφήνοντας να εννοηθεί πως σύντομα η κοπέλα θα λάβει εξιτήριο. Στην ασιατική ήπειρο, τρεις θάνατοι από τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής εκτός της Κίνας: στις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία. Συνολικά, η Γαλλία έχει 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Κορωνοϊός Ευρώπη: Πού καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι

Υπενθυμίζεται ότι η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο COVID-19 στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους χθες Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα 2.420 επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις