Αθήνα

°C

Δευτέρα

25

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρχαία Ολυμπία – ανακαίνιση: Απόφαση ΕΟΕ για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχαία Ολυμπία – ανακαίνιση: Απόφαση ΕΟΕ για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων

Αρχαία Ολυμπία - ανακαίνιση: Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να εγκρίνει την τριμερή συμφωνία ΕΟΕ, Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αρχαία Ολυμπία – ανακαίνιση: Iστορική απόφαση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. H Ολομέλεια αποφάσισε να εγκρίνει την τριμερή συμφωνία μεταξύ της ΕΟΕ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία. Στόχος είναι να εκσυγχρονιστούν και να αποτελέσουν παγκόσμιο κέντρο της Ολυμπιακής εκπαίδευσης. Οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μάλιστα θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2021 λίγο πριν τη διεξαγωγή της Συνόδου της ΔΟΕ στην Αθήνα. Τη δαπάνη των εργασιών, που ανέρχεται σε 12,5 εκατ. δολάρια, θα αναλάβει αποκλειστικά η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Την παρουσίαση των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας έκανε στη συνεδρίαση της ΕΟΕ ο διευθυντής της ΔΟΕ, Πάνος Τζιβανίδης. Ο ίδιος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα. Για την ιστορική απόφαση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Με αυτή τη βοήθεια θα δοθεί η δυνατότητα στις εγκαταστάσεις που είναι απαρχαιωμένες και γερασμένες, να βελτιωθούν και να εκσυγχρονιστούν. Και ελπίζω ότι τον Ιούνιο του 2021, θα ολοκληρωθεί η ανακαίνιση. Ελπίζω ακόμα ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία θα απογειωθεί και θα ξαναγίνει η Ολυμπία το κέντρο του πραγματικού Ολυμπισμούα».

Περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις