Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Μόναχο: Συνάντηση με Λαβρόφ στη Γερμανία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Μόναχο: Συνάντηση με Λαβρόφ στη Γερμανία

Δένδιας Μόναχο: Οι συναντήσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ στην 56η Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο.

Δένδιας ΜόναχοΣτις εργασίες της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο συμμετέχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στις 15:30 (τοπική ώρα) με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Βόρεια Μακεδονία, το Κουβέιτ και τη Λιθουανία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θα συναντηθεί, ακόμη, με τη συμπρόεδρο του Κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, A. Baerbock και τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU/CSU, Johann Wadephul. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, ο κ. Δένδιας θα μετάσχει στη Στρογγυλή Τράπεζα για την Ασφάλεια στα Βαλκάνια, ενώ θα συναντηθεί και με τον ομόλογό του από τη Μογγολία, με τον οποίο θα υπογράψουν μνημόνια συνεργασίας για τον τουρισμό και την άρση των θεωρήσεων εισόδου.

Δένδιας Αλγερία: Η συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Αλγερινό ομόλογό του

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ βρέθηκε χθες στην Αλγερία όπου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αλγερινό ομόλογό του, τόνισε ότι και οι δυο χώρες πιστεύουν ότι θα πρέπει άμεσα να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη. «Ωστόσο, τα μνημόνια που υπεγράφησαν μεταξύ του κ. Sarraj και της Τουρκίας κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό τροφοδοτεί τη σύγκρουση σε συνδυασμό επίσης με τη σταθερή ροή στρατιωτικού εξοπλισμού και μισθοφόρων και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις χώρες της περιοχής, αλλά και στις χώρες της Μεσογείου», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις