Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ασφαλιστικό: Ειδική διάταξη για τις εργαζόμενες μητέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Ειδική διάταξη για τις εργαζόμενες μητέρες

Ασφαλιστικό: Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 δεν αναφερόταν ρητά σε ένα ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί.

Ασφαλιστικό: Τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας προς τον θεσμό της μητρότητας δηλώνει το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, καθώς μέριμνα ειδική διάταξη για τις εργαζόμενες μητέρες. Ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ 4387/2016 δημιούργησε μεγάλο κενό κι αυτό γιατί δεν υπήρχε η ρητή αναφορά σε ένα ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί. Για τον λόγο αυτό η Κυβέρνηση στο νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα συμπεριλάβει ειδική διάταξη (τροπολογία), που θα αποσαφηνίζει και θα λύνει οριστικά το νομικό καθεστώς της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί, διατηρώντας τις μειωμένες εισφορές για τις εργαζόμενες μητέρες

Το θέμα προέκυψε έπειτα από καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, για εν κρυπτώ κατάργηση της διάταξης που προέβλεπε την καταβολή μειωμένων εισφορών κατά 50% που δικαιούνταν οι εργαζόμενες μητέρες για ένα δωδεκάμηνο μετά τον τοκετό. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, πρόκειται για πρόβλημα που δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου, με τη μη ρητή αναφορά –όπως θα έπρεπε– στο ευνοϊκό καθεστώς προστασίας της απασχόλησης των εργαζόμενων γυναικών που αποκτούν παιδί.

από τη Φωτεινή Βρύνα, επικεφαλής του γραφείου ισότητας ΕΝΠΕ, Γραμματέα Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών

Ασφαλιστικό: Κυβερνητική μέριμνα

Η παρούσα τροπολογία στο νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης αποτελεί μια συνέχεια της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, που στόχο έχει την στήριξη και ενίσχυση συνεχώς της μητρότητας, κάτι που έχει αποδείξει με νομοθετικές της πρωτοβουλίες, όπως αυτή της καθιέρωσης του επιδόματος γέννησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις