Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουρουμπλής – Μικρά Ασία: Δεν είπα βλακεία με τους λαθραίους Έλληνες… εννοούσα άλλο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής – Μικρά Ασία: Δεν είπα βλακεία με τους λαθραίους Έλληνες… εννοούσα άλλο

Κουρουμπλής - Μικρά Ασία: Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής συνέκρινσε την έξοδο των μικρασιατών με τις αφίξεις των μεταναστών.

Κουρουμπλής – Μικρά Ασία: Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωσή του ότι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν ως λαθραίοι στην Ελλάδα. «Δεν είπα καθόλου βλακεία. Είπα ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ίωνες στην τύχη τους αφού είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο για να μπει ένα Ίωνα στην Ελλάδα έπρεπε να έχει διαβατήριο», εξήγησε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και μετά τις αντιδράσεις το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής.

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος στα ιστορικά γεγονότα πρόσθεσε ότι «το Μικρασιατικό μέτωπο έπεσε στις 22 Αυγούστου. Ο Κεμάλ μπήκε στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι Έλληνες ήταν στα αζήτητα». Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στις ενέργειες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό ζήτημα λέγοντας ότι «περιορίζει τις επιτάξεις στα νησιά ενώ θα έπρεπε να επιτάξει όλους τους δήμους της χώρας. Το πρόβλημα είναι εθνικό και πρέπει να το σηκώσουμε όλοι μαζί και εγώ ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξω όλη την κατανομή».

Τέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά ώστε να πάνε στην Ευρώπη που «έχει μια συμπεριφορά που κατατείνει στο σηκώστε όλο το πρόβλημα εσείς» και να πει «ή μεταφέρετε τη διαδικασία του ασύλου στην Τουρκία και ό,τι πέφτει στην Ελλάδα ή και εμείς αφήνουμε ανοιχτά τα σύνορα». «Αν δεν εκβιαστεί η Ευρώπη η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα γίνουμε όλοι ρατσιστές» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις