Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Σατζίντ Τζάβιντ – Ποιόν θα διορίσει ο Μπόρις Τζόνσον
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Σατζίντ Τζάβιντ – Ποιόν θα διορίσει ο Μπόρις Τζόνσον

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα διορίσει τον Ρίσι Σουνάκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του. Η παραίτηση έγινε στο πλαίσιο του πρώτου κυβερνητικού ανασχηματισμού μετά το Brexit, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του. «Ο Τζάβιντ απέρριψε τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έπρεπε να αποπέμψει όλους τους ειδικούς συμβούλους του και να τους αντικαταστήσει με ειδικούς συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα.

«Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι κανένας υπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αποδεχόταν αυτούς τους όρους». Αυτή ήταν η δήλωση πηγής του περιβάλλοντος του Τζάβιντ, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα διορίσει τον Ρίσι Σουνάκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Sky News ύστερα από την αιφνιδιαστική παραίτηση του Τζάβιντ κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις