Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βρέφος – Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Βρέφος – Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στη μητέρα

Βρέφος - Πάτρα: Η 27χρονη μετά από αίτημα του δικηγόρου της Γιάννη Αποστολόπουλου ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Βρέφος – ΠάτραΕνώπιον του εισαγγελέα εμφανίστηκε σήμερα η 27χρονη Ελληνίδα μητέρα του μωρού που βρέθηκε νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πάτρα. Το νεκρό βρέφος εντόπισαν στην πλαζ πολίτες που διέρχονταν από το σημείο που, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα, ενώ το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο. Αμέσως μετά οι περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έφθασαν στην περιοχή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και το Λιμενικό. Στη μητέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, η οποία κατ΄ομολογία της το άφησε και ξεψύχησε στην Πλαζ της Αγυιάς στην Πάτρα.

Η 27χρονη μετά από αίτημα του δικηγόρου της Γιάννη Αποστολόπουλου ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί. Όπως δήλωσε ο συνήγορός της, η γυναίκα υποστηρίζει ότι άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός. Πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνομωσύνη και πως θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση και όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε πνιγμό. Η νεαρή γυναίκα φέρεται να έκρυβε από όλους την εγκυμοσύνη της και αφού γέννησε το κοριτσάκι στη Μαιευτική Κλινική στο νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας” την Τρίτη, με καισαρική τομή, πήρε το βρέφος και έφυγε κρυφά από το νοσοκομείο στις 3:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η 27χρονη άρχισε να περιπλανιέται στην Πάτρα, έφτασε μέχρι και τα Βραχνέικα, επέστρεψε στη περιοχή της Πλαζ και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, άφησε το μωρό στην άκρη της θάλασσας και έφυγε. Κατόπιν πήγε στο σπίτι όπου έμενε με την μητέρα της, όπου και τελικά εντοπίστηκε και συνελήφθη, καθώς οι αρχές είχαν ειδοποιηθεί από το νοσοκομείο για την εξαφάνισή της.

Φωτογραφίες:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις