Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνόμευση στα Εξάρχεια: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ – Τέλος τα ΜΑΤ
ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΣΚΥΛΟΙ, DRONES

Αστυνόμευση στα Εξάρχεια: Νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ – Τέλος τα ΜΑΤ

Αστυνόμευση στα Εξάρχεια: Αυτό που θέλει να πετύχει η ΕΛ.ΑΣ. με το νέο σχεδιασμό της είναι η αντικατάσταση των δυσκίνητων διμοιριών των ΜΑΤ.

Αστυνόμευση στα Εξάρχεια: Η αλλαγή της εικόνας της αστυνόμευσης στα Εξάρχεια είναι ο στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Λιγότεροι αστυνομικοί περισσότερη αστυνόμευση, είναι το σύνθημα. Παράλληλα, ήδη υπήρξαν και τα πρώτα αποτελέσματα, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων αστυνομικών μέτρων στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν 13 άτομα, πέντε το πρωί και οκτώ το απόγευμα και συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά. Στα νέα μέτρα αστυνόμευσης στα Εξάρχεια συνολικά συμμετείχαν 4 τετράδες πεζών περιπολιών, 4 ομάδες ΔΙ.ΑΣ, 4 ομάδες της ΔΡΑΣΗ, 2 ΟΠΚΕ, 12 αστυνομικοί με σκούτερ, 2 τροχονόμοι και δυο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και στις 2 βάρδιες.

Παράλληλα εικόνα από τον αέρα έδιναν δυο drones, σε δύο βάρδιες ένα το πρωί και ένα το απόγευμα. Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται πως οι πεζές περιπολίες στις 11 το βράδυ θα αντικαθίστανται από δυο ομάδες ΟΠΚΕ και δυο ομάδες ΔΡΑΣΗ, ενώ από μια διμοιρία των ΜΑΤ θα βρίσκεται έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και στην Χαριλάου Τρικούπη. Από την άλλη πλευρά η διμοιρία των ΜΑΤ από την πλατεία Εξαρχείων αποχωρεί.

Αστυνόμευση στα Εξάρχεια: Στόχος η πρόληψη και η καταστολή της εγκληματικότητας

Ουσιαστικά αυτό που θέλει να πετύχει η ΕΛ.ΑΣ. με το νέο σχεδιασμό της είναι η αντικατάσταση των δυσκίνητων διμοιριών των ΜΑΤ, καθώς όπως εκτιμήθηκε από η «βαριά» παρουσία τους δημιουργούσε εστίες έντασης, ενώ παρουσιαζόταν δυσλειτουργία στις περιπτώσεις καταδίωξης, προσαγωγής υπόπτων και σύλληψης δραστών. Σημειώνεται ότι στο νέο σχέδιο αστυνόμευσης συμπεριλαμβάνεται τόσο η Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής όσο και η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο, παράλληλα με ορισμένες άλλες αστυνομικές δράσεις, πρόκειται να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια. Η αστυνομική παρουσία θα είναι συνεχής και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς», τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές. Από τις 23 Ιανουαρίου (όταν και άρχισε να εφαρμόζεται τμηματικά το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.) έως και το περασμένο Σάββατο, 250 αστυνομικοί, που πραγματοποίησαν συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους σε 16 τομείς της Αθήνας, προέβησαν συνολικά σε 6.759 ελέγχους ατόμων, 1.828 προσαγωγές και 167 συλλήψεις για κλοπές, ναρκωτικά, παραεμπόριο, λαθραία καπνικά προϊόντα και άλλα αδικήματα.

Τα στοιχεία που βρέθηκαν

Κατασχέθηκαν 4 μαχαίρια, 82,4 γραμμάρια ηρωίνης, 43 ναρκωτικά χάπια, 14,3 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 140 συσκευασίες καπνού, 2.118 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 1.169 είδη ρουχισμού και 4.790 άλλα είδη παραεμπορίου. Εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες προϊόντων παραεμπορίου και σε τρεις περιπτώσεις απομάκρυναν άτομα που είχαν καταλάβει παράνομα κτίρια και χώρους. Όσον αφορά τα Εξάρχεια από τις 7 έως και τις 14 Ιανουαρίου 2020 εξελίχθηκαν 12 αστυνομικές επιχειρήσεις, στις οποίες έγιναν 100 προσαγωγές και 23 συλλήψεις.

Αστυνόμευση στα Εξάρχεια: Η πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου επιχειρησιακού σχεδίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις