Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Aegean: «Η κυβέρνησή μας δίνει έμφαση στις επενδύσεις»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Aegean: «Η κυβέρνησή μας δίνει έμφαση στις επενδύσεις»

Μητσοτάκης Aegean: Ο Πρωθυπουργός εξήρε το ρόλο της Aegean στις αεροπορικές συγκοινωνίες.

Μητσοτάκης AegeanΣτην παρουσίαση του νέου Airbus που απέκτησε η Aegean και την τελετή παραλαβής νέων αεροσκαφών βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός -μεταξύ άλλων- επεσήμανε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις επενδύσεις και του Έλληνες επιχειρηματίες να λάβουν μέρος στην επανεκκίνηση της χώρας επενδύοντας και στους Έλληνες εργαζόμενους. «Σήμερα είναι μια φωτεινή ημέρα για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Μία ελληνική εταιρία προχωρεί στην μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών.

«Θα στηρίξουμε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία καταργώντας τη γραφειοκρατία τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως οι επενδύσεις στη χώρα από τους Έλληνες επιχειρηματίες θα τύχουν της συμβολής της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς». Επιπροσθέτως, ο Πρωθυπουργός εξήρε το ρόλο της Aegean στις αεροπορικές συγκοινωνίες τονίζοντας πως στην πράξη μετατρέπεται στον εθνικό αερομεταφορέα της χώρας συνεχίζοντας μια παράδοση 100 ετών.

Μητσοτάκης Aegean: Έρχονται άλλα έξι νέα αεροσκάφη

Σημειώνεται πως φέτος είναι προγραμματισμένη η παραλαβή 6 νέων αεροσκαφών αυτού του τύπου, τα οποία εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την ακτίνα δράσης της εταιρείας σε πιο μακρινούς προορισμούς κατά μία με δύο ώρες και θα είναι 15%-20% πιο οικονομικά στην κατανάλωση καυσίμων, με μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα από 3,5% έως 8%. Στα παραπάνω, λόγω της χρήσης του εργαλείου της χρηματοδοτικής μίσθωσης, τα έξοδα συντήρησης εκτιμάται ότι θα είναι αισθητά μειωμένα. Δεδομένης της υψηλής αξιοποίησης της χωρητικότητας του στόλου της Aegean (σχεδόν 84% το 2019), τα νέα αεροπλάνα θα συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση των εσόδων και της λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρείας.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες διεθνώς λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ο Ιανουάριος με βάση τα πρώτα στοιχεία από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” έκλεισε με αύξηση της επιβατικής κίνησης 5,7%. Η Aegean διαχρονικά παρουσιάζει απόλυτη συσχέτιση με τα στοιχεία κίνησης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας. Η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση ύψους 6 δις δολαρίων -σε τιμές καταλόγου- στοχεύει στο να μεταμορφώσει την εταιρεία ενισχύοντας τον ρόλο της ως σημαντικού περιφερειακού αερομεταφορέα στην Ευρώπη.

Δείτε βίντεο από την τελετή:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις