Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός νέο όνομα: Κατέληξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός νέο όνομα: Κατέληξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Κορωνοϊός νέο όνομα: Στο μεταξύ, ο παγκόσμιος κατάλογος νεκρών από τον θανατηφόρο ιό έφτασε την Τρίτη στα 1.017 άτομα και ξεπέρασε ήδη τον αντίστοιχο του SARS.

Κορωνοϊός νέο όνομαΚορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι κατέληξαν στο όνομα του νέου κορωνοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα κι έχει εξαπλωθεί σε διαφορετικά σημεία ανά τον κόσμο από τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, ο ιός θα αποκαλείται εφεξής COVID-19. Όπως εξήγησε, το «co» αντιστοιχεί στο «corona» (κορώνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια). Στο μεταξύ, ο παγκόσμιος κατάλογος νεκρών από τον θανατηφόρο ιό έφτασε την Τρίτη στα 1.017 άτομα και ξεπέρασε ήδη τον αντίστοιχο του SARS. Όλοι, πλην ενός, οι θάνατοι έχουν προκύψει στην Κίνα, ενώ η μοναδική περίπτωση εκτός της συγκεκριμένης χώρας, κατεγράφη στις Φιλιππίνες.

Στο μεταξύ, από την ημέρα που οι πρώτες περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην Ουχάν τον Δεκέμβριο, η εθνική επιτροπή της χώρας έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 42.638 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ υπάρχουν άλλες 319 περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί σε 24 άλλες χώρες, με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι εταιρείες στην Κίνα καταβάλλουν προσπάθειες να επαναλειτουργήσουν έπειτα από τη παράταση των διακοπών του νέου κινεζικού έτους, ενώ εκατοντάδες κινεζικές επιχειρήσεις θα χρειασθούν δάνεια ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιβιώσουν. Παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου Σι Τζινπίνγκ ότι θα αποφευχθούν οι ευρείας κλίμακας απολύσεις, οι επιχειρήσεις έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν σε διαθεσιμότητα ή να απολύουν προσωπικό.

«Η έκρηξη της επιδημίας έχει αλλάξει πλήρως τις δυναμικές της κινεζικής οικονομίας», δηλώνουν αναλυτές της JPMorgan σε σημείωμα προς τους πελάτες υποβαθμίζοντας τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της δεύτερης οικονομίας του πλανήτη για τον τρίμηνο αυτό.

ΠΟΥ: Πολύ σοβαρή απειλή ο κορωνοϊός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις