Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κορωνοϊός Ρομπότ: Στην Times Square μπορούν οι πολίτες να ρωτούν τα πάντα για τον ιό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός Ρομπότ: Στην Times Square μπορούν οι πολίτες να ρωτούν τα πάντα για τον ιό

Κορωνοϊός Ρομπότ: Το Promobot κατασκευάστηκε από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία της Φιλαδέλφειας που παράγει ρομπότ.

Κορωνοϊός Ρομπότ: Ένα ρομπότ ύψους 1,5 μέτρου, το Promobot, τέθηκε στις υπηρεσίες των Νεοϋορκέζων και των τουριστών που ανησυχούν για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Το ρομπότ με το φιλικό του πρόσωπο εμφανίστηκε στην Times Square της Νέας Υόρκης χθες και αποστολή του είναι να παρέχει πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους για τον νέο κορωνοϊό. Οι περαστικοί που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη σαν εκείνη του iPad, που είναι τοποθετημένη πάνω στο στέρνο του, και αν θέλουν μπορούν και να συζητήσουν μαζί του.

Το Promobot κατασκευάστηκε από μια πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία της Φιλαδέλφειας που παράγει ρομπότ τα οποία παρέχουν υπηρεσίες και την οποία διευθύνει μια ομάδα Ρώσων. Το ρομπότ φυσικά δεν ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό. Ρωτάει αν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πυρετό και εκείνος πρέπει να πατήσει το πλήκτρο ναι ή όχι στην οθόνη αφής και στη συνέχεια, αν επιλέξει το όχι, λαμβάνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα.

Κορωνοϊός Ρομπότ: Άλλοι το βρίσκουν έξυπνο, άλλοι δεν εντυπωσιάζονται

«Δημιουργήσαμε ένα ειδικό λογισμικό για να εντοπίζουμε τα συμπτώματα του κορωνοϊού», δήλωσε στο Reuters ο Όλεγκ Κιβορκούτσεφ, ένας από τους επικεφαλής της εταιρείας. «Καταλαβαίνουμε ότι το πρόβλημα αυτό είναι σημαντικό, ο κόσμος ανησυχεί, φοβάται. Αλλά αν καταλάβει μερικά απλά πράγματα, για παράδειγμα τα συμπτώματα του κορωνοϊού, ποια μέτρα προφύλαξης θα πρέπει να πάρει, όλα θα είναι καλά και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι».

Το ρομπότ φυσικά δεν ανιχνεύει τον ίδιο τον ιό. Ρωτάει αν κάποιος έχει συμπτώματα όπως πυρετό και εκείνος πρέπει να πατήσει το πλήκτρο ναι ή όχι στην οθόνη αφής και στη συνέχεια, αν επιλέξει το όχι, λαμβάνει ένα καθησυχαστικό μήνυμα. «Αυτό είναι πολύ έξυπνο. Είναι πολύ, πολύ έξυπνο», λέει η Τάρα Χίλεϊ, η οποία επισκέπτεται την Νέα Υόρκη από το Λονδίνο.
Άλλοι τουρίστες πάλι δεν είναι τόσο εντυπωσιασμένοι. «Λίγο τρελό», λέει ο Τόμας Μακάλιντεν από τη Σκωτία. «Αλλά συνοψίζει αυτό που συμβολίζει για μένα η Νέα Υόρκη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις