Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ Παναθηναϊκός 1-0: Ο Αραούχο «μίλησε»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ Παναθηναϊκός 1-0: Ο Αραούχο «μίλησε»

ΑΕΚ Παναθηναϊκός 1-0: Νίκη μετά από σχεδόν δύο χρόνια για την ΑΕΚ σε ντέρμπι, χάρη σε τέρμα του Σέρχιο Αραούχο.

ΑΕΚ Παναθηναϊκός 1-0: Την πρώτη της νίκη μετά από σχεδόν δύο χρόνια πανηγύρισε απόψε σε ντέρμπι η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας χάρη στο γκολ του Σέρχιο Αραούχο. Στα του αγώνα το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε πολύ δυναμικά για τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και θέλησε να αιφνιδιάσει την Ένωση, με το δυνατό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στο 4′ να περνάει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το συρτό που επιχείρησε ο Δώνης τρία λεπτά μετά. Στον ενθουσιασμό του Παναθηναϊκού, απάντηση έδωσε ο Αραούχο ένα λεπτό αργότερα.

Ο Αργεντινός επιθετικός με ένα τρομερό αριστερό σουτ χωρίς φόρα εκτός περιοχής, «σκότωσε» τον Διούδη και «έγραψε» το 1-0 για τον Δικέφαλο, βάζοντας «φωτιά» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Εν συνεχεία οι κιτρινόμαυροι απείλησαν με τον Μάνταλο στο 11′, το σουτ στην κίνηση του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 17ο λεπτό του ντέρμπι, ο Μπάρκας απέκρουσε με δυσκολία το μακρινό σουτ του Μπουζούκη. Στο επόμενο 25λεπτο οι ρυθμοί έπεσαν με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και τους πράσινους να προσπαθούν με κάποια μακρινά σουτ να απειλήσουν. Έτσι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός κατευθύνθηκαν στα αποδύτηρια με τον Δικέφαλο προηγούμενο με σκορ 1-0.

ΑΕΚ Παναθηναϊκός 1-0: Κάκιστο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε την υπεροχή και προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, ενώ από την πλευρά της η ΑΕΚ αμυνόταν και περίμενε να βγει στην κόντρα προκειμένου να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή. Το «τριφύλλι» έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 60′ όταν το σουτ του Χατζηγιοβάνη πέρασε έξω, ενώ στο 82′ η ΑΕΚ λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματά της με το φοβερό βολέ του Κρίστισιτς να αποκρούει εντυπωσιακά ο Διούδης. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, με την Ένωση να φτάνει εν τέλει στη νίκη με 1-0.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο, Βέρντε

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μπεκ και Καμπετσής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις