Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Καστέλι: Στην Κρήτη προτιμώ να με φωνάζουν πάντα Κυριάκο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Καστέλι: Στην Κρήτη προτιμώ να με φωνάζουν πάντα Κυριάκο

Μητσοτάκης Καστέλι: Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο Ρέθυμνο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη.

Μητσοτάκης Καστέλι: Την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες στο Ρέθυμνο είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε καφετέριες και μαγαζιά, συνομίλησε με κατοίκους -μικρούς και μεγάλους- και καταστηματάρχες. Σταματώντας σε μία από τις καφετέριες, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολίτες για τα προβλήματα της περιοχής και τις προοπτικές που ανοίγονται. Όπως τόνισε η οικονομία ανακάμπτει, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τόνισε τη βούλησή του να αναβαθμίσει το ακαδημαϊκό αποτύπωμα της Κρήτης, μετατρέποντας το νησί σε περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται πολύ σκληρά ώστε να είναι σταθερά αντάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας», ανέφερε. Ερωτηθείς για πώς να τον αποκαλούν τώρα που είναι πρωθυπουργός, σημείωσε ότι στην Κρήτη προτιμά πάντα να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα.
Μητσοτάκης: Είμαστε στην αρχή ακόμα, αλλά ξέρω ότι υπάρχει αισιοδοξία.

Είναι η πρώτη φορά που σας επισκέπτομαι ως Πρωθυπουργός

«Σας ευχαριστώ, αν και θα προτιμώ πάντα να λέτε “Κυριάκο σε καλωσορίζω στο Ρέθυμνο”, γιατί αυτό δεν αλλάζει ποτέ. Ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή. Είναι η πρώτη φορά που σας επισκέπτομαι ως Πρωθυπουργός, πια, της χώρας. Μου φέρατε γούρι στην προηγούμενη επίσκεψη. Είχαμε δεσμευτεί ότι θα επιστρέψουμε ως κυβέρνηση. Φέρατε τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και σας ευχαριστώ για όλο τον αγώνα που έχετε κάνει. Και νομίζω ότι αποτυπώνεται συνολικά στην ελληνική κοινωνία ότι έχουμε κάνει μια καλή αρχή, επτά μήνες τώρα που κυβερνάμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η οικονομία ανακάμπτει, το βλέπετε παντού. Θέσεις εργασίας δημιουργούνται. Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόζεται. Χαίρομαι που το διαπιστώνω αυτό και στην Κρήτη -και ελπίζω να μη συμβαίνει αυτό μόνο επειδή εγώ είμαι εδώ. Μην ανησυχείτε, φροντίζουμε να στέλνουμε τους ελεγκτές μας και σε ανύποπτο χρόνο και ξέρω ότι ο νόμος εφαρμόζεται. Αλλά κοιτάξτε, είμαστε στην αρχή ακόμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο δρόμος τον οποίον θα διανύσουμε είναι ένας δρόμος δύσκολος, θα έχει εμπόδια, αλλά ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει πια αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία, έχουμε γυρίσει σελίδα στη χώρα μας. Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για να βάλουμε την οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης και έχουμε κάνει και τα πρώτα σημαντικά βήματα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, όσον αφορά το νησί μας, όσον αφορά την Κρήτη», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Έργο πνοής για την Κρήτη το νέο αεροδρόμιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια, επισήμανε: «Είχαμε τη χαρά σήμερα, μαζί με τον Υπουργό, τους Υπουργούς μας, όλους τους Κρητικούς Υπουργούς μας, να παραβρεθούμε στη θεμελίωση του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλι. Ένα έργο πνοής για τον τόπο μας. Θα είναι έτοιμο σε πέντε χρόνια από τώρα. Θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή και τουριστική πνοή στην Κρήτη. Αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα έργα υποδομής για τα οποία έχω δεσμευτεί και τα οποία θα κάνουμε πράξη. Το δεύτερο, φυσικά, είναι ο Βόρειος Οδικός Άξονας, για τον οποίον θα πω περισσότερα σήμερα το απόγευμα στα Χανιά».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω ακόμα μια φορά για ό,τι έχετε κάνει για την παράταξή μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους παλιούς αγωνιστές, τις τοπικές μας οργανώσεις που έβαλαν πλάτη ώστε το 2019 να είναι η χρονιά που ο τόπος γύρισε σελίδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς. Να ευχαριστήσω όμως και τους καινούργιους φίλους μας οι οποίοι μας στήριξαν -ενδεχομένως για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές- και μας εμπιστεύτηκαν. Είναι βαριά η ευθύνη την οποία όλοι έχουμε επωμιστεί. Χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα η κυβέρνηση φαίνεται να έχει υψηλότερη αποδοχή, ακόμα υψηλότερη αποδοχή, από αυτήν που είχε πριν από επτά μήνες όταν ήρθαμε στα πράγματα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά και να ξέρετε ότι θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους».

Ο Μητσοτάκης για τα έργα στο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις