Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέγας Αλέξανδρος 2020: Μια άσκηση, ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Μέγας Αλέξανδρος 2020: Μια άσκηση, ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία

Μέγας Αλέξανδρος 2020: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, σκοπός της άσκησης ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών.

Μέγας Αλέξανδρος 2020: “Πλημμύρισε» κομάντος η Σκύρος στο πλαίσιο της άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος 2020» στην τελική φάση της οποίας μετέχουν 1.000 πεζοναύτες από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση, στέλνοντας μόνο με την ύπαρξή τους ένα μήνυμα στην Άγκυρα. Φέτος για πρώτη φορά, στην άσκηση παίρνει μέρος το γαλλικό ελικοπτεροφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων «Dixmude» κλάσης Mistral.

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» που ξεκίνησε από τις 27 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, επικεντρώνεται στη συνεκπαίδευση σε βολές, σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών κι αμφίβιες αποστολές. Οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται την Παρασκευή στην Σκύρο, ενώ θα ακολουθήσει και νέα άσκηση εντός δεκαημέρου το «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» με τη συμμετοχή στρατευμάτων από έξι χώρες.

Πρόκειται για άσκηση του στρατού Ξηράς ΤΑΜΣ, στην οποία θα μετάσχουν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, Αλβανίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η άσκηση εξ ολοκλήρου θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής τους Ασκού Προφήτη (Βόλβη) από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Μέγας Αλέξανδρος 2020: Οι εικόνες κόβουν την ανάσα
Απόβαση Ελλήνων, Γάλλων και Αμερικανών
Εντυπωσιακή άσκηση πεζοναυτών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις