Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κόρινθος πυροβολισμοί: Μπλόκο σε 3 Αλβανούς και ανταλλαγή πυροβολισμών
ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κόρινθος πυροβολισμοί: Μπλόκο σε 3 Αλβανούς και ανταλλαγή πυροβολισμών

Κόρινθος πυροβολισμοί: Σε μεγάλη επιχείρηση προχώρησε η Ασφάλειας Αττικής στην Αρχαία Κόρινθο για τη σύλληψη τριών οπλισμένων Αλβανών ληστών.

Κόρινθος πυροβολισμοί: Μπλόκο σε τρεις επικίνδυνους Αλβανούς ληστές στην περιοχή του Ακροκορίνθου έβαλε το απόγευμα του Σαββάτου η Ασφάλεια Αττικής. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν οι ληστές άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν τραυματίζοντας δύο από τους ληστές και συλλαμβάνοντας συνολικά τρεις.

Όπως αποδείχτηκε, πρόκειται για τη συμμορία που είχε κάνει τη μεγάλη ληστεία στην Καλαμάτα σε τράπεζα τον περασμένο Αύγουστο αλλά και στην Πάργα, όπου και στις δύο περιπτώσεις είχαν πυροβολήσει. Μέσα στο αυτοκίνητο των δραστών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα καλάσνικοφ, ενώ αυτή την ώρα γίνεται εκτεταμένη επιχείρηση, για να εντοπίσουν έναν ακόμη δράστη αλλά και το κρησφύγετο τους.

Το χρονικό

Συγκεκριμένα, το τμήμα Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής είχε ακολουθήσει τα ίχνη των κακοποιών και τους είχε εντοπίσει σε σπίτι στην Αρχαία Κόρινθο. Όταν αυτοί αντιλήφθηκαν πως είναι μπλοκαρισμένοι, έβγαλαν τα όπλα τους και άρχισαν τα πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ απάντησαν στα πυρά, και τελικά δύο από τους κακοποιούς τραυματίστηκαν. Ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου και ο άλλος στο Θριάσιο. Ο τρίτος συνελήφθη.

Πυροβολισμοί και εμβολισμός περιπολικού και στους Αγίους Θεοδώρους

Υπενθυμίζεται πως περιστατικό με καταδίωξη και πυροβολισμούς είχε σημειωθεί και την Παρασκευή λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στους Αγίους Θεοδώρους. Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 44χρονο καταζητούμενο και πήγαν να τον συλλάβουν. Κάπου εκεί τα πράγματα ξέφυγαν, αφού για να ξεφύγει από τους άνδρες της ΕΛΑΣ ο καταζητούμενος μπήκε στο αυτοκίνητό του, και διεμβόλισε το περιπολικό για να ξεφύγει. Οι αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν για να τον ακινητοποιήσουν.

Τελικά ο άνδρας διέφυγε τραυματισμένος στο πόδι, ωστόσο η ελευθερία του… δεν κράτησε και πολύ. Το Το πρωί του Σαββάτου οι αστυνομικοί τον βρήκαν και τον συνέλαβαν σε σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους. Οι ποινές που εκκρεμούσαν σε βάρος του ήταν συνολικής ποινής 64 χρόνων φυλάκισης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σήμερα (08-02-2020) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Αρχαία Κόρινθο, συνελήφθησαν τρεις επικίνδυνοι ένοπλοι κακοποιοί, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες. Οι τρεις κακοποιοί πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο από τους δράστες. Ο ένας τραυματίας διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ο δεύτερος στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Δείτε ακόμη

Πιστολίδι, κυνηγητά και συλλήψεις στην Αρχαία Κόρινθο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις