Κραουνάκης υπουργείο Πολιτισμού: Τα αθυρόστομα τραγούδια που “πάγωσαν”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κραουνάκης υπουργείο Πολιτισμού: Τα αθυρόστομα τραγούδια που “πάγωσαν”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κραουνάκης υπουργείο Πολιτισμού: «Υψηλής... αισθητικής» στίχοι, ακούστηκαν από τον Σταμάτη Κραουνάκη, το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας.

07.02.2020 | 19:18

Κραουνάκης υπουργείο Πολιτισμού: «Να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μ@@ν@ του». Με αυτό το στιχάκι ο Σταμάτης Κραουνάκης επιχείρησε να διασκεδάσει τους εργαζόμενους στην κοπή της πίτας στην Μπουμπουλίνας, μέσα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού! Κάποιοι εργαζόμενοι του υπουργείου έσπευσαν να χειροκροτήσουν γελώντας, ενώ άλλοι πάγωσαν. Το κλίμα αυτό διαμορφώθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής κατά την κοπή πίτας του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού. Προηγήθηκε η χορωδία των εργαζομένων.  Νωρίτερα είχε μιλήσει για την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων και την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να δώσει άδεια στην ΕΔΕΜ, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να λέει «δεν χαίρομαι, μας πέταξαν καυτή πατάτα». Μάλιστα όταν κάποια στιγμή ακούστηκε ένα θόρυβος στο βάθος, ένα σούρσιμο, αντέδρασε λέγοντας «σπάστα θα πάρει καινούρια η Μενδώνη».

Οι εναρκτήριοι στίχοι είναι «έα έα έα, να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ, αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μο@ν@ του». Αργότερα αναφέρθηκε στην τιμή του υπουργείου ενώ αναρωτήθηκε δυνατά «γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα; Ασε καλύτερα μην τα πιάσω». Το επόμενο στιχάκι ήταν «δώστε μισθούς, στους αρχαιολόγους δώστε μισθούς» για να ξεσπάσουν αντιδράσεις από τους υπαλλήλους και να προσθέσει «σε όλες τις ειδικότητες δώστε μισθούς» πάντα τραγουδώντας.

Αρκετοί εργαζόμενοι που ένιωσαν ενοχλημένοι, κυρίως επειδή όλο αυτό έλαβε χώρα μέσα στο ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, στον χώρο των συνεδριάσεων του ΚΑΣ. Και ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, να ακουστούν δηλαδή τέτοιες εκφράσεις ακόμα και με τη μορφή σατιρικού τραγουδιού. Ο συνθέτης και τραγουδιστής αποκάλυψε μάλιστα ότι ήθελε να γίνει αρχαιολόγος όταν ήταν μικρός, αλλά τελικά έγινε η αδελφή του.

Βίντεο: Iefimerida
Exit mobile version