Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Γάμοι με εισοδηματικά κριτήρια: Η κρίση «σκότωσε» και τον έρωτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γάμοι με εισοδηματικά κριτήρια: Η κρίση «σκότωσε» και τον έρωτα

Γάμοι με εισοδηματικά κριτήρια: Όσοι επιλέγουν να δημιουργήσουν μια σχέση φαίνεται να το κάνουν με άτομα τα οποία βρίσκονται στο ίδιο ή παρεμφερές εισοδηματικό κλιμάκιο. 

Γάμοι με εισοδηματικά κριτήριαΜέσα σε όλους τους τομείς της ζωής που επηρέασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρίσκεται και ο γάμος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία και επεξεργάστηκε ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο, το 52% των Ελλήνων «ζευγαρώνει» πλέον με εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, όσοι επιλέγουν να δημιουργήσουν μια σχέση και να προχωρήσουν σε επισημοποίηση της, βάσει των στοιχείων, φαίνεται να το κάνουν με άτομα τα οποία βρίσκονται στο ίδιο ή παρεμφερές εισοδηματικό κλιμάκιο.  Αυτό σημαίνει πως ο «φτωχότερος» δεν συνάπτει δεσμό με άτομο σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από εκείνον και ομοίως ο «πλουσιότερος» δεν σκέφτεται την δημιουργία σχέσης με κάποιον με μικρότερο εισόδημα.

Μάλιστα το επιλεκτικό ζευγάρωμα αυξήθηκε κατά 15% στα χρόνια της κρίσης με την Ελλάδα να είναι πλέον η χειρότερη σε αυτόν τον δείκτη ανάμεσα σε 25 χώρες του ΟΟΣΑ ενώ το Μεξικό έχει την δεύτερη χειρότερη επίδοση. Ακόμη μια ενδιαφέρουσα παράμετρος που προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι πως το πτυχίο στην Ελλάδα δεν συνεπάγεται πλούτο. Συγκεκριμένα, απόφοιτοι δημοτικού βρίσκονται στο 71% του πλούτου έναντι των πτυχιούχων ενώ ο μέσος όρος του ΟΑΣΑ τους τοποθετεί στο 44%.

Την ίδια ώρα όσον αφορά την αποταμίευση, σύμφωνα με τα στοιχεία το 67% των Ελλήνων έχει «κομπόδεμα» κάτω των 983 ευρώ ενώ το 55%, στο ενδεχόμενο να χάσει τη δουλειά του,  καταγράφεται να είναι ικανό να συντηρηθεί χωρίς να εργάζεται για 3 μήνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις