Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαξεβάνης Νοβάρτις: Βολές Τσατάνη στην προανακριτική – “Με απειλούσε”
ΕΛΛΑΔΑ

Βαξεβάνης Νοβάρτις: Βολές Τσατάνη στην προανακριτική – “Με απειλούσε”

Βαξεβάνης Νοβάρτις: Η πρώην εισαγγελέας Εφετών επανέλαβε, όσα είχε αναφέρει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2016.

Βαξεβάνης Νοβάρτις: Βαριές κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Κώστα Βαξεβάνη εκτοξεύει η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Μετά την Ελένη Ράικου που είχε κατηγορήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ακόμα και για προσπάθεια φυσικής της εξόντωσης, η εισαγγελέας Τσατάνη άφησε βαριές αιχμές κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης όσον αφορά την επίθεση που δέχτηκε από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Ο,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των “Πυρήνων της Φωτιάς” μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή», είπε η κυρία Τσατάνη. Μάλιστα η κυρία Τσατάνη απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάνκη προχώρησε ένα βήμα επιπλέον κάνοντας λόγο ακόμα και για εγκληματική οργάνωση και είπε χαρακτηριστικά «η στοχοποίησή μου και οι απειλές σε βάρος μου έχουν την ίδια μεθοδολογία που συναντάμε σε εγκληματικές οργανώσεις».

Ο Παπαγγελόπουλος εισέβαλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης

Ακόμα, η πρώην εισαγγελέας Εφετών ανέφερε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ως αναπληρωτής υπουργός, εισέβαλε σε συντονιστικές συναντήσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης και απαιτούσε να λάβει μέρος στις συσκέψεις που αφορούσαν την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου:

«Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει τη σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς, με πίεσή μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Του ζήτησα να μη με ξαναενοχλήσει. Μου είπε “μη μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς”».

Τα τηλεφωνήματα από τον Βαξεβάνη

Η κυρία Τσατάνη αναφέρθηκε πολλές φορές σε τηλεφωνήματα που της έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης προκειμένου να της ζητήσει τον λόγο για αποφάσεις της, αλλά και σε απειλές του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου ότι δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της.

Τσατάνη: Επικοινώνησε μαζί μου ο Βαξεβάνης για να με ρωτήσει για την υποψηφιότητα Ντογιάκου. Εγώ του αρνήθηκα την οποιοδήποτε συζήτηση και τότε αυτός μου απάντησε «μη μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς…».

Τσατάνη: Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο «Ένα βήμα πριν τη δίωξη». Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι «δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα».

Τσατάνη: Στις 22/11/2015 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι, με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα «θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι». Όταν έφτασα, επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: «Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου».

Θανάσης Πλεύρης: Καταγγέλλετε, δηλαδή, ότι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές από τον κ. Παπαγγελόπουλο επειδή δεν ενδώσατε και υπήρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λένε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ράικου, Αθανασίου, Αγγελής.

Τσατάνη: Εγώ αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση.

Πλεύρης: Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κυρία Θάνου, τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση;

Τσατάνη: Ναι.

Τσατάνη: Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου.

Πλεύρης: Από τον Παπαγγελόπουλο; Δηλαδή, κάποιοι πήραν τα λεγόμενά του και τα έκαναν προκήρυξη;

Λάππας: (ειρωνικά) Όχι μόνο, έγραψε και την προκήρυξη.
Λάππας: Γνωρίζετε αν ο Παπαγγελόπουλος έχει παρέμβει στην υπόθεση Novartis;

Τσατάνη: Δεν γνωρίζω τίποτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις