Σεισμός Κρήτη: Τριπλός σεισμός στο νησί

ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Τριπλός σεισμός στο νησί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλη Γούσιος

Σεισμός Κρήτη: Η τριπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου.

07.02.2020 | 09:33

Σεισμός ΚρήτηΤρεις φορές μέσα σε λίγες ώρες «χτύπησε» την Κρήτη ο εγκέλαδος. Η τριπλή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου. Ο σεισμός που έγινε στις 05:11 σημειώθηκε σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 403 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Στις 04:24, είχε καταγραφεί σεισμός 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε υποθαλάσσια περιοχή σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Exit mobile version