Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρουβίκωνας Πορτοσάλτε: Επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου
ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας Πορτοσάλτε: Επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου

Ρουβίκωνας Πορτοσάλτε: Η επίθεση έγινε από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας, «Ρουβίκωνας», που έγραψαν υβριστικά συνθήματα στους τοίχους έξω από την οικία του δημοσιογράφου.

Ρουβίκωνας Πορτοσάλτε: Επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε πραγματοποίησαν αναρχικοί το βράδυ της Πέμπτης. «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ. Την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου ‘Αρη Πορτοσάλτε καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΝΔ. «Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Ρουβίκωνας Πορτοσάλτε: Tweet Πέτσα

«Η φασιστική επίθεση στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε είναι επίθεση σε όλα όσα θέλουμε να προστατεύσουμε», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Είναι επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι επίθεση στη Δημοκρατία. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις αυτές. Όλοι;».

Ρουβίκωνας Πορτοσάλτε: Απειλές από την οργάνωση

Λίγη ώρα αργότερα, η αναρχική συλλογικότητα με προκήρυξή της που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Κατηγορεί τον Άρης Πορτοσάλτε που «αυτοπροσδιορίζεται ως δημοσιογράφος, είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ και μέλος του ΔΣ του επιχειρηματικού ομίλου Αλαφούζου» για ακροδεξιές απόψεις και επικαλείται δηλώσεις του και συνεντεύξεις του με πολιτικούς.

«Εμείς θα απαντήσουμε στον κυβερνητικό τελάλη Πορτοσάλτε ότι η ώρα για να φοβάται κι αυτός και το ακροδεξιό συνάφι του, δεν έχει έρθει ακόμα. Το μίσος του για εμάς είναι τιμή. Η μοναδική απάντηση στον κοινωνικό εκφασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η οργάνωση της βάσης. Οργανωθείτε στον Ρουβίκωνα, να γίνουμε ο εφιάλτης τους» καταλήγει ο Ρουβίκωνας.

Άδωνις: Αρη μαζί σου, ανθρωπάκια νομίζουν ότι θα σε φοβίσουν

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε: «Ανθρωπάκια νομίζουν ότι θα φοβίσουν τον @ArisPortosalte με αυτές τις χυδαιότητες. Πλανώνται! Μας κάνουν όλους μας πιο δυνατούς. Άρη μαζί σου!»

Ρουβίκωνας Πορτοσάλτε: Ο Ραγκούσης ειρωνεύεται

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης έσπευσε να μιλήσει ειρωνικά για τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη, ωστόσο καταδίκασε τις πρακτικές αυτές.

«Ο Ρουβίκωνας στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε; Αποκλείεται, αδύνατον. Αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης-όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά-θα τα “είχε τελειώσει τα γκρουπούσκουλα” από τις 8 Ιουλίου ! Σε κάθε περίπτωση και σοβαρολογώντας, εμείς για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις