Λήστευαν ανηλίκους: Άγρια συμμορία Ρομά στα χέρια των Αρχών

ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευαν ανηλίκους: Άγρια συμμορία Ρομά στα χέρια των Αρχών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Λήστευαν ανηλίκους: Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο συμμορία, με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας.

07.02.2020 | 11:35

Λήστευαν ανηλίκους: Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας σε βάρος ανηλίκων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανήλικοι Ρομά, που είχαν στήσει άγρια συμμορία για να ληστεύουν άλλους ανήλικους, έναν από τους οποίους, μάλιστα, έστειλαν με χτύπημα σιδερογροθιάς στην κάτω γνάθο, στο νοσοκομείο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Πρόκειται για άτομα ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, τα οποία συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Αιγάλεω και Νίκαια. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 17χρονος, ως συνεργός τους, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο εξάμηνο τη συμμορία, με αποκλειστικό σκοπό την διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή της Νέα Ιωνίας. “Κατά την προσφιλή τους τακτική”, αναφέρει η Αστυνομία, “εντόπιζαν τα θύματά τους, ως επί το πλείστον ανήλικα αγόρια, κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες”. Ήταν ακριβώς οι ώρες, που επέστρεφαν στις οικίες τους από εξωσχολικές δραστηριότητες.

Προκαλούσαν σωματικές βλάβες

Αφού τα άτυχα παιδιά έπεφταν στην ενέδρα των ανήλικων είτε με την απειλή είτε με τη χρήση βίας τους ακινητοποιούσαν, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες και ακολούθως τους λήστευαν. “Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που μεταχειρίζονταν”, συνεχίζει η Αστυνομία “αποτελεί το γεγονός ότι σε μία περίπτωση δεν δίστασαν να χτυπήσουν με σιδηρογροθιά στο πρόσωπο 14χρονο, με συνέπεια τη νοσηλεία του και την υποβολή σε χειρουργική επέμβαση, για την αποκατάσταση των καταγμάτων κάτω γνάθου που του είχαν προκαλέσει”.

Επισημαίνεται ακόμη ότι τα μέλη της συμμορίας των ανηλίκων Ρομά, δεν περιορίζονταν στην αφαίρεση κινητών τηλεφώνων, χρημάτων και άλλων τιμαλφών. Όταν έβλεπαν ότι τα ρούχα που φορούσαν τα θύματα ήταν αξίας, είτε τα άρπαζαν οι ίδιοι είτε υποχρέωναν τα παιδιά να τα βγάλουν και να τα παραδώσουν.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις ληστειών και τραυματισμών των παιδιών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την αποκάλυψη και άλλων ληστειών σε βάρος ανηλίκων μαθητών στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής. Οι τρεις συλληφθέντες, οδηγηθήκαν στον Ανακριτή Ανηλίκων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για τον εντοπισμό του 17χρονου, που διαφεύγει.

Exit mobile version