Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με τροχαία: Αυτός είναι ο Βούλγαρος «εισπράκτορας» – απατεώνας
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με τροχαία: Αυτός είναι ο Βούλγαρος «εισπράκτορας» – απατεώνας

Απάτη με τροχαία: Προφασιζόταν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση για την οποία απαιτούνταν χρήματα.

Απάτη με τροχαία: Με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δράμας δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 51χρονου Βούλγαρου «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων. Ο Βούλγαρος είχε συλληφθεί στις 31 Ιανουαρίου στην πόλη της Δράμας. Η σύλληψη έγινε όταν πήγε να παραλάβει χρήματα από ένα υποψήφιο θύμα που όμως τον παγίδευσε. Πρόκειται για τον BANCHEV BORISLAV του RADULOV και της ANKA. Ο ίδιος κατηγορείται για απόπειρα απάτης συνολικού ποσού άνω των 120.000 ευρώ και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ένας από τους απατεώνες τηλεφωνούσε σε πολίτες ως γιατρός νοσοκομείου.

Μάλιστα προφασιζόταν ότι το παιδί τους έχει τραυματιστεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση για την οποία απαιτούνταν χρήματα. Τηλεφωνούσε και ως αστυνομικός που ισχυριζόταν ότι ο συγγενής τους προκάλεσε τροχαίο και ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες. Μόνο το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου, η σπείρα αποπειράθηκε να αποσπάσει συνολικά 250.000 ευρώ από εννέα άνδρες και γυναίκες ηλικίας 56 ως 91 χρόνων. Βέβαια δεν τα κατάφεραν καθώς τα θύματα αντιλήφθηκαν ότι είχαν να κάνουν με απατεώνες. Μάλιστα, ένα από αυτά προσποιήθηκε ότι θα πλήρωνε και ενημέρωσε την Ασφάλεια. Οι άνδρες της Ασφάλειας, συνέλαβαν τον 51χρονο στον οποίο είχε κλείσει ραντεβού για να του παραδώσει τα χρήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις