Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χιόνια τώρα Αττική: Κακοκαιρία «χτυπάει» τη χώρα – Πού χρειάζονται αλυσίδες
ΛΕΥΚΑ ΤΟΠΙΑ

Χιόνια τώρα Αττική: Κακοκαιρία «χτυπάει» τη χώρα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Χιόνια τώρα Αττική: Προβλήματα έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις κατά τόπους έντονες χιονοπτώσεις.

Χιόνια τώρα Αττική: Παραμένει το νέο κύμα κακοκαιρίας που «χτυπάει» τη χώρα μας από τα ξημερώματα της Τετάρτης με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις, τον παγετό και τις ισχυρές βροχές. Μάλιστα εδώ και λίγη ώρα σημειώνεται έντονη χιονόπτωση σε περιοχές των βορείων προαστίων. Συγκεκριμένα Πάρνηθα, Πεντέλη και Άγιος Στέφανος έχουν «ντυθεί» στα λευκά. Βέβαια το χιόνι εκτός από όμορφες εικόνες έχει προκαλέσει και προβλήματα. Ήδη εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και προς το καζίνο, ενώ προβλήματα ορατότητας παρατηρούνται στην Εθνική οδό από Κηφισιά και πάνω.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία οπού αρκετές σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές σήμερα λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται από το 12ο έως 17ο χλμ της δημοτικής οδού Νάουσας -Τριών Πέντε Πηγαδίων, στη δημοτική οδό Νάουσας -Σελίου,από 12ο έως 17ο χλμ στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Βέροιας -Κοζάνης μέσω Καστανιάς και στις επαρχιακές οδούς Βέροιας -Σελίου και Βέροιας -Δασκίου.
Στο οδικό δίκτυο του νομού Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Άρνισσας-χιονοδρομικού κέντρου «Βόρας», από το 17ο χλμ έως το χιονοδρομικό και στον δρόμο Κερασιάς έως το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας».

Στις Σέρρες, αλυσίδες απαιτούνται για τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Σερρών -Χιονοδρομικού Κέντρου Λαιλιά, Σερρών -Άνω Βροντούς και Νιγρίτας -Σοχού.

Στην Χαλκιδική αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Ιερισσού από το 65ο έως το 74ο χλμ., από το 54ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης -Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), στους επαρχιακούς δρόμους Αρναίας -Στανού, Νεοχωρίου -Βαρβάρας -Ολυμπιάδας και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ταξιάρχη.

Στην Πιερία, η κίνηση διεξάγεται με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Ελατοχωρίου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ στο νομό Κιλκίς αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας -Λιβαδίου.

Φωτογραφία και βίντεο αναγνώστη από Πεντέλη:

Έντονη χιονόπτωση στα Τρίκαλα, στους δρόμους τα εκχιονιστικά

Η κακοκαιρία χτύπησε ωστόσο και τα Τρίκαλα. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα trikalaola.gr το ύψος του χιονιού φτάνει τους 20 πόντους, αλλά το θερμόμετρο είναι κάτω από το μηδέν και το χιόνι παγώνει. Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα εκχιονιστικά βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών. Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τον οικισμό Στουρναραίικα στον νομό Τρικάλων.

Χιονιάς και στην Φθιώτιδα δίχως ιδιαίτερα προβλήματα

Την ίδια ώρα ο χιονιάς «χτύπησε» και την Φθιώτιδα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στους δρόμους. Στη διάρκεια της νύχτας δόθηκε μάχη στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου κατά διαστήματα υπήρξε έντονη χιονόπτωση με τα χιόνια να κατεβαίνουν μέχρι την Καμηλόβρυση.

Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας με αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα κατάφεραν να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα καιρικά φαινόμενα είναι σε ύφεση και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες, τόσο στον οδικό άξονα προς Δομοκό, όσο και προς Καρπενήσι και Μπράλο. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και στην εθνική οδό. Ωστόσο αρκετό χιόνι έχει πέσει και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, που από χθες το μεσημέρι έχουν ντυθεί στα λευκά.

Λεωφορείο με 20 μαθητές εγκλωβίστηκε στο Καρπενήσι λόγω του χιονιού

Το μεσημέρι της Τετάρτης, πούλμαν όπου επέβαιναν 20 μαθητές από την Μύκονο και οι συνοδοί τους εγκλωβίστηκε στα χιόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το evrytanika.gr, το όχημα φορούσε αλυσίδες όμως παγιδεύτηκε στο Καρπενήσι, κοντά στο δρόμο προς το Βελούχι.

Οι ταξιδιώτες ήθελαν να επισκεφτούν το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή, ωστόσο δυστυχώς για εκείνους, την ώρα που πήγαιναν επικρατούσε πυκνή χιονόπτωση με αποτέλεσμα το λεωφορείο να ακινητοποιηθεί σε μια στροφή με απότομη κλίση. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και στο σημείο έφτασαν δύο αλατιέρες της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Τα οχήματα καθάρισαν τον δρόμο από το χιόνι και έτσι το λεωφορείο απεγκλωβίστηκε και πήρε το δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις