Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αγγελική Κούρκουλου: Η πρώτη γυναίκα σπόρτκαστερ στην ελληνική τηλεόραση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αγγελική Κούρκουλου: Η πρώτη γυναίκα σπόρτκαστερ στην ελληνική τηλεόραση

Αγγελική Κούρκουλου: Η νεαρή δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ του καναλιού Open γίνεται η πρώτη γυναίκα που περιγράφει αγώνα ποδοσφαίρου σε σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας.

Αγγελική Κούρκουλου: Για πολλά χρόνια, ο χώρος του ποδοσφαίρου ήταν ανδροκρατούμενος. Άλλωστε το δημοφιλές άθλημα ήταν φτιαγμένο από άνδρες για άνδρες, με πρωταγωνιστές και πάλι άνδρες. Το γυναικείο ποδόσφαιρο (ναι, υπάρχει), δεν είναι τόσο διαδεδομένο, ειδικά στη χώρα μας, αν και στο εξωτερικό, αθλήτριες όπως η Αμερικανίδα Μέγκαν Ραπίνο ανεβάζουν ψηλά τον πήχη. Ωστόσο, όλο και περισσότερες γυναίκες σπάνε το «ανδρικό κατεστημένο», είτε ως αθλήτριες, διαιτήτριες, είτε ως αθλητικογράφοι.

Τώρα, ήρθε η ώρα να γίνει ένα νέο, μεγάλο βήμα, με την Αγγελική Κούρκουλου να κάνει την αρχή. Η νεαρή δημοσιογράφος αθλητικού ρεπορτάζ (aka αθλητικογράφος) του καναλιού Open γίνεται η πρώτη γυναίκα που περιγράφει αγώνα ποδοσφαίρου σε σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. Η περιγραφή αθλητικών αγώνων ήταν εν γένει «ανδρικό σπορ» με πολλούς άνδρες sportscaster να έχουν συνδέσει τη φωνή τους με σημαντικούς αγώνες και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Γνώσεις, ταχύτητα στη φωνή και στο διάβασμα των φάσεων είναι μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο σχολιαστής.

Αγγελική Κούρκουλου: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα»

Η 22χρονη Αγγελική Κούρκουλου είναι έτσι η πρώτη γυναίκα που περιγράφει ολοκληρωμένο και live ποδοσφαιρικό αγώνα. Μοιράστηκε την περιγραφή με τον συνάδελφό της Μιχάλη Τσιγκρή για το ματς Μιραντές- Βιγιαρεάλ του Ισπανικού πρωταθλήματος Copa del Rey, το οποίο μεταδόθηκε στο υβριδικό κανάλι του Open το βράδυ της Τετάρτης. Πριν από την Αγγελική, ωστόσο, υπήρξε μια άλλη γυναίκα που μπήκε στα χωράφια των ανδρών, στα μακρινά πλέον 80s. Συγκεκριμένα, η Βάσω Μόραλη ήταν η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που έκανε ποδοσφαιρικές μεταδόσεις στο κρατικό ραδιόφωνο μάλιστα στη ίδια ηλικία με την Αγγελική.

Από τότε, όμως, έως και σήμερα σε καμία γυναίκα δημοσιογράφο δεν είχε δοθεί η ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες γυναίκες. Η ίδια μίλησε στη BOVARY για την εμπειρία της: «Δεν το έχω συνειδητοποιήσει, ακόμη και τώρα που έχει τελειώσει. Ήταν κάτι που το ήθελα πολύ καιρό, αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνει και κυρίως τόσο γρήγορα». Όσο για την εμπειρία, η Αγγελική αναφέρει: «Ήταν συναρπαστικό, με όλο το άγχος για την κριτική που μπορεί να δεχόμουν από τους άνδρες». Τα σχόλια ήταν πολύ θετικά και η ίδια ευχαριστεί πολύ το κανάλι και τους συνεργάτες της που την εμπιστεύτηκαν και τη στήριξαν σε αυτό της το επαγγελματικό βήμα.

Δείτε την Αγγελική Κούρκουλου σε γκάλοπ για το ποδόσφαιρο:
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις