Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προστασία πρώτης κατοικίας 2020: Άγρια κόντρα Άδωνι – Τσακαλώτου (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προστασία πρώτης κατοικίας 2020: Άγρια κόντρα Άδωνι – Τσακαλώτου (vid)

Προστασία πρώτης κατοικίας 2020: Σε αντιπαράθεση ήρθαν ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Προστασία πρώτης κατοικίας 2020: «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με αφορμή την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αφορμή μια ανάρτηση του υπουργού Επενδύσεων και Ανάπτυξης στην οποία θυμίζει ομιλία στη Βουλή του τέως ΥΠΟΙΚ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. «Αφιερώνω, ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως ΥΠΟΙΚ σε όλους τους υποκριτές του Σύριζα και κυρίως στους ⁦Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, Κώστα Ζαχαριάδη και ενημερώνω ότι θα το παίζω σε κάθε μου συνέντευξη», γράφει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Τσακαλώτος κάνει λόγο για «κοπτοραπτική» και αποσπασματικές δηλώσεις. Αναφέρει ότι «η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας», για να σημειώσει πως «περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις». «Υπενθυμίζει» στον υπουργό ότι «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Τσακαλώτος: Πολύ φοβάμαι ότι θα διαψευστεί

Ο κ. Τσακαλώτος προσθέτει ότι «η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα -και τι θα περιλαμβάνει αυτή- στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο». «Άρα θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς». «Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις