Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χιονοστιβάδα Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 20 αγνοούμενοι
ΚΟΣΜΟΣ

Χιονοστιβάδα Τουρκία: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 20 αγνοούμενοι

Χιονοστιβάδα Τουρκία: Οι οχτώ έχασαν τη ζωή τους στην επιχείρηση διάσωσης ενώ άλλοι πέντε σκοτώθηκαν στην πρώτη χιονοστιβάδα.

Χιονοστιβάδα Τουρκία: Τραγωδία με τουλάχιστον οχτώ νεκρούς σημειώθηκε στην Τουρκία κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης δύο ανθρώπων μετά από χιονοστιβάδα. Ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη σημειώθηκε νέα χιονοστιβάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οχτώ από τους διασώστες να χάνουν τη ζωή τους και 20 να αγνοούνται καθώς καταπλακώθηκαν από μεγάλες ποσότητες χιονιού. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Βαν στην ανατολική Τουρκία έχουν ήδη απεγκλωβιστεί 25 από τους διασώστες.

Δήμαρχος της περιοχής είπε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν 300 διασώστες. Από την πρώτη χιονοστιβάδα είχαν χάσει τη ζωή τους άλλοι πέντε άνθρωποι όταν καταπλακώθηκε από χιόνι ένα μίνιμπας και ένα εκχιονιστικό. Τον συναγερμό σήμανε ο χειριστής του εκχιονιστικού. Ο χειριστής αφού κατάφερε να απεγκλωβιστεί από το χιόνι μετά από 25 λεπτά, περπάτησε μέχρι ένα κοντινό χωριό όπου και ειδοποίησε για το δυστύχημα.

Χιονοστιβάδα Τουρκία: Βίντεο που κόβουν την ανάσα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις