Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αεροπλάνο Τουρκία: Κόπηκε στα τρία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλάνο Τουρκία: Κόπηκε στα τρία στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Αεροπλάνο Τουρκία: Επέβαιναν 177 άτομα και όπως επιβεβαίωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών δεν υπάρχουν νεκροί.

Αεροπλάνο Τουρκία: Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη διάλυση αεροπλάνου, Boeing 737-800, στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Το αεροπλάνο κόπηκε στα τρία όταν  βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν νεκροί. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τραυματίες. Ο διάδρομος προσγείωσης ήταν ολισθηρός εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει την Κωνσταντινούπολη.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο της Σμύρνης. Εκτελούσε το δρομολόγιο Σμύρνη- Κωνσταντινούπολη, ενώ στο Boeing βρίσκονταν 177 επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah», όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να αποχωρήσουν από την άτρακτο του αεροσκάφους. Την είδηση ότι δεν υπάρχουν νεκροί επιβεβαίωσε και το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, γίνεται ωστόσο λόγος για τραυματίες. Στο σημείο του ατυχήματος έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο CNN Turk, τμήμα του αεροσκάφους έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Την ώρα που εκτυλίχθηκε το συμβάν επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης. To αεροπλάνο ανήκει στην Pegasus Airlines, τη μεγαλύτερη εταιρεία τσάρτερ στη γείτονα χώρα.

Εδρεύει στο Αεροδρόμιο Ataturk, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ εκτελεί πτήσεις προς τα τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας από την Βόρεια και Νότια Ευρώπη. Επίσης, νοικιάζει αεροσκάφη και πληρώματα σε άλλες εταιρείες. Έχει δευτερεύουσα βάση το Αεροδρόμιο Αττάλειας. Οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες στο «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» θα εκτελεστούν από το άλλο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις