Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Δίκη των 28: Ο Αλαφούζος καταθέτει για τα στημένα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δίκη των 28: Ο Αλαφούζος καταθέτει για τα στημένα

Δίκη των 28: Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για ομάδες που αντιμετωπίστηκαν με «εύνοια».

Δίκη των 28Ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε ως μάρτυρας στη «δίκη των 28», προχωρώντας σε πολλαπλές αναφορές στον Ολυμπιακό και στον Σωκράτη Κόκκαλη. Με την κατάθεση του Γιάννη Αλαφούζου ως μάρτυρα συνεχίζεται η λεγόμενη «δίκη των 28», στο Α’ Τριμελές Εφετείων Αθηνών, την Τετάρτη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έφτασε στο Εφετείο λίγο μετά τις 9:00 μαζί με τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη και τον δικηγόρο του, Τάκη Κέζα για να καταθέσει ως μάρτυρας.

Ο κ. Αλαφούζος έκανε λόγο για ομάδες που αντιμετωπίστηκαν με «εύνοια», ενώ πρόσθεσε ότι αυτά γίνονται «από τότε που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό», κατά την κατάθεσή του, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το sport24.gr. «Ήταν σαφές για πολλά χρόνια, ακόμα και σήμερα, ότι υπήρχαν ομάδες με εύνοια και ο φορέας που ελέγχει το ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ. Και γι’ αυτό έχουν έρθει και ξένοι από την UEFA. Βέβαια και σήμερα υπάρχουν πάλι θέματα», κατέθεσε αρχικά ο κ. Αλαφούζος. Ερωτηθείς από την πρόεδρο της έδρας, Αριστέα Τσαμαδιά, από πότε ξεκίνησαν αυτά, ο κ. Αλαφούζος απάντησε: «Από τότε που ο Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό. Έβλεπα παράλογα πράγματα μέχρι και πριν από ένα χρόνο. Έκανα πολλές καταγγελίες με συγκεκριμένα γεγονότα, διαιτησίες, που τα έβλεπα παράλογα.

Δεν έχω δυνατότητα να ερευνήσω νομικά τις υποθέσεις όμως. Και στην ΕΠΟ είχα πάει, και στην UEFA είχα κάνει καταγγελίες συστηματικά. Ποτέ δεν έγινε τίποτα. Έπρεπε οι ελληνικές αρχές να λειτουργήσουν πρώτα. Είναι ενδείξεις για μένα, δεν είναι αποδείξεις.

«Υπήρχαν αγώνες που μου έκαναν πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση». Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και σε αγώνα για το Κύπελλο μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι γνωρίζω τον Γιάχο, μπορεί να τον είχα δει στο γήπεδο.

Ήταν ένας από τους διαιτητές που σφύριζαν πολλά παιχνίδια, οι διαιτητές που ευνοούσαν τον Ολυμπιακό, σφύριζαν πολλά παιχνίδια και γινόντουσαν διεθνείς. Αυτή την εντύπωση έχω. Μία, δύο περιπτώσεις ήταν ακραίες. Θεωρούσα ότι ορισμένες ενέργειες ήταν εσκεμμένες, αλλά σαν μάρτυρας δεν μπορώ να το πω». Όσον αφορά τον τελικό μεταξύ Αστέρα και Ολυμπιακού, ο κ. Αλαφούζος μίλησε για μια «πρωτοφανή» και «ακρότατη περίπτωση».

«Εκτός από το είδα κάτι που το θεώρησα υπερβολικό από την τηλεόραση, δεν έχω δυνατότητα να σας πω κάτι άλλο. Αυτή ήταν μια ακρότατη περίπτωση, πρωτοφανής και γι’ αυτό τη θυμάμαι… Είμαι σίγουρο ότι κάτι γινόταν στο βασίλειο της Δανιμαρκίας αλλά δεν μπορούσαν να το αποδείξω γι’ αυτό έκανα και τις καταγγελίες. Όσοι έκαναν αποκαλύψεις, κινδυνεύουν, διώκονται, ταλαιπωρούνται και διώκονται, χωρίς να συμβαίνει τίποτα», ανέφερε.
Συνεχίζοντας, επιχείρησε μια ιστορική ανασκόπηση, παρατηρώντας ότι «τα 10 χρόνια πριν από την καθιέρωση Κόκκαλη στον Ολυμπιακό, είχε 4 ο Ολυμπιακός, 3 ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η Λάρισα. Υπήρχε πλουραλισμός, μετά από αυτό όμως, οι στατιστικές αλλάζουν τελείως. Αν δείτε ιστορία μετά από το 93 και πριν από μερικές χρόνια, υπήρχε μια συγκεκριμένη πορεία».

«Ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο να έχει δυσμένεια, ή δεν είχε την μεταχείριση που είχε τα προηγούμενα χρόνια», πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι στην ίδια δίκη, τη Δευτέρα κατέθεσε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά κι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χρήστος Σάββας. Την Παρασκευή θα καταθέσει ο Τεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις