Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ταλιμπάν – γαϊδούρια: Τα σκότωσαν στο Αφγανιστάν ενώ μετέφεραν τρόφιμα
ΚΟΣΜΟΣ

Ταλιμπάν – γαϊδούρια: Τα σκότωσαν στο Αφγανιστάν ενώ μετέφεραν τρόφιμα

Ταλιμπάν - γαϊδούρια: Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το 90% της Χαρσάντα εδώ και χρόνια και όσοι ζουν εκεί.

Ταλιμπάν – γαϊδούρια: Τέσσερα γαϊδούρια που μετέφεραν τρόφιμα σκότωσαν μαχητές των Ταλιμπάν στο δυτικό Αφγανιστάν. Σε χωριό που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του Αφγανιστάν στην επαρχία Γορ συνέβη το περιστατικό. Μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν τέσσερα γαϊδούρια που μετέφεραν τρόφιμα. Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε πριν από πέντε μέρες στην περιοχή Χαρσάντα της Γορ. Το μεγαλύτερο μέρος της τελεί υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν. Μία πληροφορία σύμφωνα με τον επαρχιακό σύμβουλο Μοχάμαντ Μαχντάβι και τον εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, τον Άμπντουλ Χάι Χατίμπι.

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν το 90% της Χαρσάντα εδώ και χρόνια. Όσοι ζουν εκεί, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε τρόφιμα και άλλα απαραίτητα αγαθά, όπως δήλωσε ο Μαχντάβι στο «dpa». Την περασμένη εβδομάδα μια γυναίκα από το χωριό αυτό φόρτωσε τέσσερα γαϊδούρια με αλεύρι, λάδι και ρύζι μετά την επίσκεψή της σε συγγενείς της που ζουν σε περιοχή που ελέγχουν οι Ταλιμπάν. Κατά την επιστροφή της, την σταμάτησαν Ταλιμπάν. Οι ίδιοι δεν της επέτρεψαν να πάρει μαζί της τα γαϊδούρια στο χωριό Μανγκ που ελέγχεται από την κυβέρνηση.

Ταλιμπάν – γαϊδούρια: Σκότωσαν τα ζώα μίας γυναίκας

Όταν η γυναίκα αντιστάθηκε σε έναν βαθμό, οι Ταλιμπάν κατάσχεσαν τα τρόφιμα και πυροβόλησαν και σκότωσαν και τα τέσσερα ζώα, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Ωστόσο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δήλωσε ότι μέλη τοπικής φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής είχαν φορτώσει στα τέσσερα γαϊδούρια αλεύρι και λάδι και τα μετέφεραν σε σημεία ελέγχου τους. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, αυτοί έπεσαν σε ενέδρα μαχητών των Ταλιμπάν και όπως είναι “προφανές τα αγαθά κατασχέθηκαν”, ενώ μέλη της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής συνελήφθησαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις