Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράν θανατική ποινή: Άντρας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της CIA
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν θανατική ποινή: Άντρας κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της CIA

Ιράν θανατική ποινή: Ένας άνδρας κατηγορήθηκε ότι αποπειράθηκε να παραδώσει πληροφορίες για το Ιράν στην CIA και καταδικάστηκε σε θάνατο.

Ιράν θανατική ποινή: Σε θάνατο καταδικάστηκε ένας άνδρας στο Ιράν με την κατηγορία ότι κατασκόπευε υπέρ της CIA. Επιπλέον αναφέρεται ότι αποπειράθηκε να της παραδώσει πληροφορίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί. «Ο Αμίρ Ραχιμπούρ, που ήταν κατάσκοπος της CIA λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά. Προσπάθησε να αποκαλύψει μέρος των ιρανικών πυρηνικών πληροφοριών στην αμερικανική υπηρεσία. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή του, η οποία θα εκτελεστεί σύντομα», τόνισε ο Εσμαϊλί.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε ανακοινώσει ότι δύο ακόμα πρόσωπα που εργάζονταν σε φιλανθρωπική εταιρεία καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης για αντίστοιχες κατηγορίες. «Δύο κατάσκοποι της CIA που εργάζονταν σε φιλανθρωπική εταιρεία εντοπίστηκαν. Μάλιστα δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε δέκα χρόνια κάθειρξη για κατασκοπεία και σε πέντε ακόμη χρόνια επειδή ενήργησαν εις βάρος του εθνικού συμφέροντος». Αυτές τις αναφορές πρόσθεσε επίσης ο εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας. Τα ονόματα των δύο αυτών προσώπων δεν θα ανακοινωθούν ακόμη διότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η ποινή τους, επεσήμανε ο ίδιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις