Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – νέα: Εισαγγελική παρέμβαση για την απόφαση της ΕΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – νέα: Εισαγγελική παρέμβαση για την απόφαση της ΕΕΑ

ΠΑΟΚ - νέα: Η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου έστειλε σχετική αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη.

ΠΑΟΚ – νέαΣύμφωνα με τη Δίκη στο Open η χρονική επιλογή της απόφασης της ΕΕΑ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση. Η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου έστειλε σχετική αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη. Ερευνάται διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων με βάση τα άρθρα 184 και 189 του νέου Ποινικού Κώδικα και το αρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου  2725/99.

Στην εισαγγελική αναφορά, γίνεται λόγος για τους φίλους του ΠΑΟΚ που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της ΕΕΑ στο ματς με τον Βόλο και δημιουργήθηκαν συνθήκες υποκίνησης βίας, ενώ πολλοί απ’ αυτούς έφτασαν έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Στην αναφορά υπάρχει και η δήλωση του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση πως «η απόφαση της ΕΕΑ χειραγωγήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και η χρονική επιλογή της ανακοίνωσής της έγινε για να χυθεί αίμα στην Τούμπα». Ταυτόχρονα συνεχίζονται σε όλη τη Μακεδονία οι αντιδράσεις οπαδών του ΠΑΟΚ για την εισήγηση της ΕΕΑ και την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση για το ποδόσφαιρο. Μετά τη Βέροια και την Κοζάνη, το βράδυ της Κυριακής οπαδοί του Δικεφάλου στο Κιλκίς πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία της ΝΔ στην περιοχή και του βουλευτή της κυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά.

Εκεί φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και του υφυπουργού Αθλητισμού. Θα πρέπει να σημειωθεί πως πριν μερικές ημέρες ο βουλευτής της ΝΔ στο Κιλκίς είχε ακυρώσει την προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση που είχε ανακοινώσει. Και αυτό διότι οι αντιδράσεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ήταν ιδιαίτερα έντονες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις